header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Иста клапа
Иста клапа Штампај Е-пошта
четвртак, 17 септембар 2020

 ВЛАДИКА КОГ ОПТУЖУЈУ ЗА ОТМИЦУ С ПАТРИЈАРХОМ ОБИЛАЗИ ХРАМ

Владика Стефан Шарић, викарни епископ патријарха Иринеја, данас ће са члановима Синода и Иринејем, обићи радове на Храму Светог Сава, ћији је он иначе и старешина, сазнаје Нова.рс из извора блиских врху СПЦ.

Како незванично сазнаје наш портал, након обиласка радова, чланови Синода ће бити угошћени у парохијском дому владике Стефана, где ће им он приредити свечани ручак.

Подсетимо, vladika Stefan, umešan je u slučaj zlostavljanja studenta Akademije umetnosti SPC Marka Žarkova, кога су 08. фебруара отела тројица мушкараца, од којих су двојица припадници Интервентне јединице MUP-a Srbije, и одвела у Батајницу, где је малтретиран и претучен. Да случај буде још апсурднији, разлог за киднаповање Жаркова је био сукоб владике и студента oko devojke.

То је и потврдила и жртва отмице Марко Жарков, који је за наш портал објаснио како је дошло до сукоба са владиком Стефаном.

“Написао сам му поруку да желим са њим да причам. Он је одмах знао о чему се ради, јер му је моја тадашња девојка већ јавила да сам ја сазнао за њихову везу. Поруку сам му послао 09. новембра, а он ми је рекао да дођем сутрадан код њега у канцеларију. Дочекао ме је видно бесан и узнемирен, а на вратима ми је рекао – ‘види, братац, због овог што си сазнао појешће те мрак, морам да те убијем’”, навео је Жарков у својој исповести.

 

Извор: "Нова.рс"

Последњи пут ажурирано ( петак, 02 октобар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 31 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.