header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Уредништво: "Ко се крстом крсти, на Крстовдан пости" или шта то не зна отпаднички "верни народ"
Уредништво: "Ко се крстом крсти, на Крстовдан пости" или шта то не зна отпаднички "верни народ" Штампај Е-пошта
среда, 30 септембар 2020

 Да се разумемо, не постоје у Српској Цркви коронаверци само међу клиром, већ и међу верницима. Такође, постоје и „верници“ екуменисти и новотарци. Дописник „Борбе за веру“ из Немачке јавља да је „владика Григорије благословио парохији у Ахену да Крстовдан спрема месо на роштиљу“. „Извођач радова“, - каже наш дописник, „био је прота Данило Радмиловић, парох диселдорфски“.

Шта је овде кључни проблем?

Није овде проблем то што је свој „благослов“ за мрс на Крстовдан дао бискуп Гргур. Од њега се никакво добро ни не може очекивати. Јер,  реч је, као што је нашироко већ познато, о ноторном криминалцу и агенту страних обавештајних служби. Не чуди ни поступање овог попа – отпадника. Јер, таквих попова, који су у мантији искључиво ради сопственог богаћења, пљачком народа и Цркве, у СПЦ има на претек.  Њима је до Православља и правоживља стало колико и до лањског снега.

Нас овде занима „верни народ“.

А овај „верни народ“, кога видимо на сликама у прилогу, мора да зна да се на Крстовдан строго пости. Наглашавомо: МОРА ДА ЗНА! Јер, православни су духовно племство. А свако племство обавезује.

Уколико има оних које преци нису научили да се на Крстовдан пости, постоји црквени календар са правилом поста. Тај календар постоји и код нас на сајту, у рубрици „Календар“. Тако да свако, ко жели, има где да се информише.

Овај, кобајаги верни народ, треба да зна да га греха и проклества неће разрешити „благослов“ криминалца Младена (Григорија) Дурића, алијас бискупа Гргура нити овог попа – отпадника Данила Радмиловића. Јер, по 32. правилу Лаодикијског помесног сабора. - „благослов јеретика је проклетство.

„Верни народ“ ће сам за себе дати одговор пред Богом и Светим Савом.

Зато треба добро упамтити и сећати се речи Светог Владике Николаја, највећег Србина после Светог Саве -

„Тешка је рука Немањића Саве!“

И речи Светог Апостола Павла:

"Страшно је упасти у руке Бога Живога"

(Јвр.10,31)

 

 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 03 октобар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 9 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.