header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Кад Ракита раном зором критикује Николу Селаковића што га не преместе у Београд Штампај Е-пошта
четвртак, 15 октобар 2020

 Да сат на часовнику откуцава пет до дванаест јасно нам указује тренутна слика и прилика у Епархији милешевској.

Многи верни народ Пријепоља и околине су сведоци дрскости и бахатости појединих свештеника (Атанасијевих миљеника) који из дана у дан превазилазе све могуће границе. Неколико жалби и примедби је послато на адресу Кабинета Епископа милешевског, а ни до дана данашњег није било никаквог ни одговора ни реакције. Већ напротив за овакве проблематичне свештенике Атанасије Ракита их увелико награђује.

Док је Епархијом милешевском управљао владика Филарет у Пријепољу је било пет парохија, пет свештеника. А данас, у пет парохија само два свештеника. Његов миљеник, свештеник Игор Ерић опслужује четири парохије, док пета парохија пријепољска припада протојереју Браниславу Стојановићу. По оној народној "да се Власи не досете", Атанасије Ракита је формално укинуо две парохије, тако да данас званично имамо само три парохије у Пријепољу. И по званичном шематизаму свештеник Игор Ерић опслужује две пријепољске парохије. То је онај свештеник који се скидао го на приватној забави, где су многи имали прилику да виде фотографије и видео снимке. Брука и срамота за једног свештеника или још боље речено: беда људска.

Да, то је тај свештеник који уцењује Атанасија Ракиту због жене и деце, па му овај или неће или не сме ништа. На жалост, није он сам.

Свестан је Атанасије Ракита у какве је проблеме упао. Па као што се дављеник хвата за сламку спаса, тако и несрећни Атанасије помоћ тражи од челника америчке амбасаде у Србији. Треба напоменути, да је пре пар дана, у раним јутарњим часовима, у глуво доба, у пијаном стању владика Атанасије телефоном позвао г. Николу Селаковића и оштрим гласом критиковао и Селаковића и Вучића, што он није пребачен за Београд, већ труне овде (у Пријепољу) са будалама. А то су му обећали. Изненађен и шокиран позивом у четири сата ујутру од Атанасија Ракиту, Никола Селаковић га је упутио: "да ли има смисла да га зове овако рано", на шта је Атанасије Ракита још више почео да "урличе". Ни сам није свестан шта га је задесило, Никола Селаковић је угасио телефон, те је у току дана обавестио Његову Светост о овом (још једном) испаду овог Архијереја СПЦ.

Свестан је Атанасије Ракита да из дана у дан све дубље тоне и тоне, па због тога утеху тражи у алкохолу. Нови ђакон Иван Савић остао је у чуду, када је тек почео да ради у Владичином двору и када је пар пута видео владику Атанасија у веома пијаном и агресивном стању. Па га је због тога отац Никола Перковић на време упознао како да се понаша у таквој ситуацији.

Занимљиво је и ово да споменемо, да су неки свештеници већ послали жалбе на адресу Кабинета Патријарха и СА Синода о финансијским малверзацијама, о сечи шума и саблазни које шири овај Архијереј. Многи свештеници су дошли у сукоб са њим, па због тога Литургије по читавој Епархији служи са три-четири иста свештеника. Ни са монаштвом није у сјајним односима. Тренутно је сукобу са појединим свештеницима из прибојског намесништва, где су неки већ послали изваштаје СА Синоду СПЦ.

О овом случају, а и о наредним коју буду долазили, јавност ће бити обавештена.

Забринуто свештенство.

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 15 октобар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 26 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.