header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Богохулници-коронаверци затворили највећи манастир у Руске Православне Цркве у Татарстану
Богохулници-коронаверци затворили највећи манастир у Руске Православне Цркве у Татарстану Штампај Е-пошта
недеља, 18 октобар 2020

 Раифски Богородичин мушки манастир Руске Православне Цркве Московске патријаршије у Татарстану затворен је за поклонике због COVID-19, пренела је 14. октобра руска информативна агенција „Интерфакс“ (interfax.ru), позивајући се на сајт обитељи.

"С обзиром на тешку епидемиолошку ситуацију, у циљу спречавања заразе коронавирусом, манастир Раифа је затворен за посету на 10 дана. Одлуку о привременом затварању манастира налаже брига за здравље наших драгих парохијана и поклоника", каже се у саопштењу. Верници се подсећају на могућност да - уз новчану накнаду – достављају спискове са именима за помињање путем манастирског сајта.

Архитектонска целина манастира је најсјајнији споменик древне руске културе у региону Средње Волге. Једна од његових главних светиња је чудотворна копија грузијске иконе Божије Матере „Грузијска“. О манастиру су се бринули многи представници највишег политичког естаблишмента Руске Федерације.

 

Извор: „Борба за веру“

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 19 октобар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 7 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.