header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Богохулници-коронаверци затворили највећи манастир у Руске Православне Цркве у Татарстану
Богохулници-коронаверци затворили највећи манастир у Руске Православне Цркве у Татарстану Штампај Е-пошта
недеља, 18 октобар 2020

 Раифски Богородичин мушки манастир Руске Православне Цркве Московске патријаршије у Татарстану затворен је за поклонике због COVID-19, пренела је 14. октобра руска информативна агенција „Интерфакс“ (interfax.ru), позивајући се на сајт обитељи.

"С обзиром на тешку епидемиолошку ситуацију, у циљу спречавања заразе коронавирусом, манастир Раифа је затворен за посету на 10 дана. Одлуку о привременом затварању манастира налаже брига за здравље наших драгих парохијана и поклоника", каже се у саопштењу. Верници се подсећају на могућност да - уз новчану накнаду – достављају спискове са именима за помињање путем манастирског сајта.

Архитектонска целина манастира је најсјајнији споменик древне руске културе у региону Средње Волге. Једна од његових главних светиња је чудотворна копија грузијске иконе Божије Матере „Грузијска“. О манастиру су се бринули многи представници највишег политичког естаблишмента Руске Федерације.

 

Извор: „Борба за веру“

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 19 октобар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 24 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.