header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Руске службе потврђују давнашња сазнања и тврђења "Борбе за веру" Штампај Е-пошта
понедељак, 19 октобар 2020

ГРИГОРИЈЕ ЈЕ АМЕРИЧКИ ЧОВЕК,

ВЕЗА МУ БИЛА МОРИН КОРМАК!

У документима руских обавештајаца која је недавно ексклузивно објављивао Српски телеграф, а тичу се сарадње ЦИА са српским црквеним великодостојницима, помиње се Григоријево име као део мање групе владика окупљене око митрополита Амфилохија. У тим папирима потенцирају се његове блиске везе с Американцима, преко доскорашње амбасадорке у БиХ Морин Кормак, као и контакти са појединим опозиционарима у Србији.

Према овим изворима, контакте са америчким обавештајним фактором Григорије је успоставио преко садашњег епископа источноамеричког Иринеја Добријевића, за кога се тврди да је близак америчкој администрацији, а истовремено и експонент Амфилохијевог утицаја.

Исти документи потврђују да је Григорије у контакту са израелским држављанином Самуелом Авиатаром, иначе пензионисаним обавештајцем Мосада, који је братска служба ЦИА.

 

Извор: "Република"

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 19 октобар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 44 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.