header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Нова петиција против папистичког циркузанта Андреја Ћилерџића Штампај Е-пошта
недеља, 25 октобар 2020

 Гледам са запрепаштењем екуменистички и новотарски сајт расколника и паписте Ћилерџића где са одушевљењем износи у јавност своје активности, између осталог и обиласке по гобљима и парастосима. По свему судећи ускоро ће заменити гробљанског свештеника проту Тода Јефтенића са београдског новог гробља, јер су Срби покренули још једну петицију за очување СПЦ у Аустрији. 

Горан Николић

Горан Николић

  + + +

Ваше Преосвештенство, благословите!

Ми, православни хришћани, парохијани сва три Храма у Бечу и припадници наше Црквене општине Светога Саве, упућујемо Вама ово отворено писмо, из разлога велике забринутости, несигурности и хаотичног стања међу народом и свештенством у Бечу и околини!

Са великим поштовањем и страхом, Вашем Преосвештенству саопштавамо да смо затечени и збуњени, колико Вашим јавним саопштењима поводом затварања храмова, скраћених служби, где је нејасно хоће ли се уопште и како служити, толико и разним Вашим одлукама, претњама, па и забранама неким свештенослужитељима да служе, а које се и нас, као вернога народа тичу, а о којима не сазнајемо од Вас, нашега Пастира, већ незванично и потајно од Ваших саветница и саветника, за које не знамо да ли су то њихове одлуке или Ваше? Понизно Вас у хришћанској љубави молимо да нас просветлите и појасните нама грешнима Ваше одлуке из јавних саопштења, јер нам је нејасно зашто се и како СПЦ у Аустрији разликује од целокупне СПЦ, где таквих новокомпонованих правила нема , као и најаву забране служења и разлоге за то неколикима свештенослужитељима, међу којима је, како сазнајемо и дугогодишњи бечки прота, сада у пензији, протојереј-ставрофор Крстан Кнежевић, за кога народу тешко пада да поверује да је штогод учинио, што је Вас или Ваше саветнице и саветнике навело да нас, верни и бројни народ ставите у ово тешко и нежељено стање несигурности и забринутости, па да Вас ето и овим начином смерно молимо да нас усмерите и поведете правим путем!

У хришћанској љубави и понизности, верни народ из Беча и околине

·

  Peticija

·  Potpisi 126

АКТИВНОСТИ ПОМЕНУТОГ:

 

 

http://www.crkva.at/спомен-незаборавном-аустријском-про/

 

http://www.crkva.at/опело-и-сахрана-приснопамјатног-митр/

 

http://www.crkva.at/епископ-андреј-на-парастосу-у-београд/

 

http://www.crkva.at/у-спомен-академику-димитрију-стефано/

 

 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 26 октобар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 26 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.