header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Ексклузивно: Ђакон Иља Маслов: Корона-хулитељи на Причешће ће се разбољевати од Причешћа Штампај Е-пошта
четвртак, 29 октобар 2020

 Коронавирус, као и сваки глобалистички пројекат, има све знаке верског учења. Авај, многи савремени хришћани су поверовали у ковид са готово паганском вером. Они који се не слажу са „коронабесијем“ подругљиво се називају ковид- дисидентима, па ћемо њихове противнике асиметрично назвати ковид-ревнитељима. Њима је упућено 10 кратких теза и питања.

          1. Зашто је здравље приоритет над вером? (Теза „главно је здравље“ не звучи ништа мање вулгарно од „пијмо у име љубави, драга“). Витализам, „култ здравља“, повећана пажња на своју физиологију - то је паганизам. Чак и секуларни Устав Руске Федерације проглашава „права и слободе“ грађанина највишом вредношћу, а никако здравље. А за верника је здравље апсолутно и дефинитивно на N-ом месту након догми, канона, светиња, литургијског живота и православних традиција. Генерално, у животу је много тога важније од здравља: ​​да не говоримо о вери, то су Отаџбина, породица, народ, култура, земља (у најприроднијем смислу гробови предака), историјско памћење, традиције итд. И здрава духовна атмосфера у друштву много је важнија од физичке удобности. А опсенари и луткари, попут Сатане, шапућу супротно: „А Сотона одговори Господу и рече: Кожа за кожу, и све што човек има даће за душу своју”  (Јов 2: 4). Или библијски Јов није узалуд похулио на Бога кад се „разболео“ од губе?
Три заповести коронавераца:
 
1. Држите безбедну дистанцу од 1,5 метара;

2. За време богослужења неопходно је ношење медицинских маски у циљу безбедности окружења;
 
3. За исповест се препоручује прављење списка учињених грехова који ће се предати свештенику.

2. Што се тиче „стерилизације“ кашичица за причешће и „вирусне теологије“, многе копије су већ поломљене. Ствар је дошла до идиотске схоластике - постоје ли вируси на кашичици? Ковид-ревнитељи развили су одређену, како им се чини, „формулу сагласности“: Светим Причешћем човек се не може заразити, али кашичицом и путиром је то могуће. Дакле, причешће Светим Тајнама без одговарајуће дезинфекције евхаристијских предмета са којима Тело и Крв Христова долазе у контакт, у сваком случају, представља претњу по живот и здравље, према логици ковид-схоластике. Ово је чисто богохуљење. Запамтите, шта је једини разлог, према Светом Писму, који може довести до болести и телесне смрти након Причешћа? - То је недостојна припрема за Причешће: „Јер који недостојно једе и пије, суд себи једе и пије, не разликујући тела Господњег” (1. Кор. 11:29). Само у овом случају божански огањ Светих Дарова може спалити богохулника заједно са његовим микробима. Па неће ли садашња санитарна хула на Евхаристију постати покретач гнева Божијег и узрочника стварних болести?

3. Аргумент из „човекуљубља“. Не носите маску (= не перете руке) - не размишљате о људима, заразићеш све, егоисто и копиле ковид-дисидентско! А можете, уосталом, да питате и на други начин: где су ваша, господо присталице маски и другог „заштитничког“ апсурда, снисхођења према људима који само желе нормално да живе и дишу? И да буду притом здрави! Не постоји ниједно озбиљно лекарско уверење (лекари јавног сектора који су принуђени да понављају мантре Роспотребнадзора не рачунају се - они су уцењени људи) који би потврдио бар неку ефикасност маски и рукавица у борби против вируса. Исто се може рећи и за озлоглашену вакцину, за изолацију, удаљавања, социјалну и друга „човекољубива“ ограничења. Људи страдају од њих и реално нарушавају своје здравље - физичко и ментално. Можете ли се сажалити на ЊИХ? Да ли је могуће исказати му бар мало саосећања и разумевања? Или је боље пустити га да се угуши у „њушци“, добије ексцем испод рукавица, полуди у „кућном притвору“, умре од свакаквих болести, осим од коронавируса, али тада ћете бити мирни, јер вам рогати бацил није ушао кроз леву ноздрву? Па ко је овде егосита и самољубив? Лицемерје на делу.

4. Цркву су прикључили на пиар режим маски, рукавица и вакцинација. Ревнитељи дезинфекционог лудила измислили су нови грех: „непослушање у ери коронавируса“, ​​„несмирење пред санитарним мерама“. Само треба појаснити, коме је непослушност и пред ким несмирење - пред Црквом или пред Роспотребнадзором? Може ли ковид-ревнитељ искрено да призна да су патријарха једноставно „повили“? „Без маске је улаз у храм забрањен“ - то је према којем канону?

 

 Превод са руског и приређивање: „Борба за веру“

Извор: http://katyusha.org/

 

Од истог аутора:

- Други талас ковида ће „сахранити“ патријарха Кирила
       - Пошао у храм – добио новчану казну! А можда и затвор? 

„Кружна посланица“ с Крита – постмодернистички „месиџ“ 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 30 октобар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 6 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.