header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Терор Атанасија Раките се наставља
Терор Атанасија Раките се наставља Штампај Е-пошта
среда, 04 новембар 2020

 Много верујући народ епархије милешевске, а и шире, чуо је за физички напада Атанасије Ракита на владику Филарета. Тај догађај се десио у манастиру Дубница код Нове Вароши, када је Атанасије Ракита у алкохолисаном стању напао и почео да чупа владику Филарета за браду. Доста медија је пренело ову вест, а и сам др Војислав Шешељ је у јутарњем програму код Марића на телевизији "Хепи" причао о томе.

Да би опрао себе, а при томе не верујући да ће информација о овом инциденту изаћи у јавност, Атанасије Ракита сазива хитан састанак у манастиру Милешева, где позива сво свештенство и монаштво где им је на индиректан начин наређено да сви морају потписати тзв. петицију подршке "свом" епископу. Једини који није хтео да потпише и да подршку Атанасију Ракити јесте отац Мелентије (Јаковљевић) из манастира Свете Тројице у Бистрице код Нове Вароши. О овом случају је већ писано  (погледај: http://borbazaveru.info/content/view/10841/47/ ). 

Пошто Атанасије Ракита никада није и неће опростити оцу Мелентију, то што није ставио свој потпис и тако дао подршку Атанасију Ракити, од тада, па све до данашњег дана почињу терор и прогон нашег дивног и честитог оца Мелентија од стране владике Атанасија. Када је владика Филарет склоњен из епархије милешевске, администратор епархије милешевске постаје владика Јоаникије. И владика Јоаникије оптужује оца Мелентија да је врачар, јер Боже мој, Мелентије је Филаретов човек и њега треба уклонити из милешевске епархије, као и владику Филарета. 

Ко је отац Мелентије и какав је то духовник писаћемо у једном од наредних чланака, где су многи, уз помоћ Божију и молитвама оца Мелентија оздравили и нашли свој духовни мир. Јавност треба да зна да отац Мелентије живи у сали основне школе, а манастир Свете Тројице у Бистрици још нема свој конак. Отац Мелентије је неколико пута слао молбу да владика да свој благослов како би се почела градња манастирског конака и зимске капеле, а до дана данашњег ни један одговор није добио из Епархије милешевске. Многи верни народ нуди помоћ и спреман је да помогне у градњи манастирског конака и зимске капеле, али актуелни милешевски владика не жели да да свој благослов за градњу конака. Разлог због чега Атанасије Ракита не жели да да свој благослов за градњу конака и зимске капеле је само њему познат. 

Једна благочестива породица Оташевић из Прибоја даје своје имање у селу Брезна како би се подигао манастир, али то актуелном владики милешевском смета, јер шта би неко давао имање оцу Мелентију за градњу "тамо некаквог исихастичког" манастира. Отац Мелентије ту са верним народом гради две шупе, где може да се склони од кише и ветра и где би градио испоснице или манастир, а све по благослову епископа. То епископу Атанасију смета, те шаље своје попове да врше притисак код породице Оташевић да се имање не поклања и тако би се спречила градња новог манастира или испосница. Треба напоменути да су његови попови долазили на имање породице Оташевић и извршили преметачину по тим шупама. Кратко и јасно, владика не жели нови министар у епархији, јер и ови постојећи су му готово празни. Тако један архимандрит опслужује три манастира у епархији. И то све говори какав је епископ Атанасије Ракита и какво је стање у епархији милешевској. 

Пошто не одустаје од своје намере,  Атанасије Ракита позива чланове породице Оташевић и оца Мелентија у двор у Пријепоље са намером да се договоре и нађу адекватно решење око овог "проблема". Већ смо наводили да народ у њему не види владику, јер је више пијан него трезан, а и због других разлога, тако и чланови породице Оташевић се оглушују на његов позив и не долазе у двор на разговор. Он од своје муке беса, видевши да се нико није појавио од породице Оташевић, оптужује оца Мелентија да је он за све крив и ставља га под забрану свештенодејства у трајању од 15 дана.

"Тако да је отац Мелентије тренутно под забраном свештенодејства и у молитвеном је тиховању. А преко својих попова, Атанасије Ракита, породици Оташевић увелико прети да ће бити избачен из цркве."

У наредном тексту, објавићемо писма оца Мелентија, породице Оташевић и других. 

 

Наставиће се...

Последњи пут ажурирано ( среда, 04 новембар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 100 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.