header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Елизавета Приставка: Више од 60% Руса сагласно да дају личне податке ради борбе против короне
Елизавета Приставка: Више од 60% Руса сагласно да дају личне податке ради борбе против короне Штампај Е-пошта
четвртак, 05 новембар 2020

 Већина грађана Русије је сагласна да власти користе њихове личне податке ако то помаже у борби против ширења коронавирусне инфекције КОВИД-19, саопштава "РБК".

          Тако, 66% грађана сматрају дозвољеним прикупљање информација, од стране државе, о контактима грађана ради откривања потенцијално заражених корона вирусом, а 76% - коришћење алгоритма за распознавање лица, од стране правосудних и безбедносних органа, ради осигуравања безбедности. О томе говори заједничко истраживање "Руске венчурне компаније" - РВК (Руске компаније за инвестициони капитал) и "Института нациналних пројеката", посвећеном изучавању социокултурних фактора иновационог развоја Русије.

При томе само 54% учесника у анкети оправдавају сакупљање личних података за издавање дигиталних пропусница-докумената. А, такође, 55% упитаних грађана су изјавили да се народу мора омогућити избор какве ће се информације предавати у руке државе.

Затим, само 30% грађана сматра да су подаци које држава прикупља - заштићени. Чешће су, у то, уверени млади људи у узрасту од 18 до 22 године, а "најнеповерљивија" популација су људи страрости од 46-60 година. Што је човек образованији, то ређе сматра да су његови подаци заштићени: тако рачуна 43% људи са, највише, средњим образовањем и 28% с вишим. Само 23% људи, који имају довољно новца за храну, мисле да су њихови подаци заштићени а међу најбоље материјално обезбеђеним таквих је већ 41%.

  Коментар: што би се рекло "на прву лопту" веома слични проценти се могу очекивати и код добровољног чиповања !!!

 

Извор: https://hightech.fm/2020/10/19/covid-personal-data

Превод са руског за "Борбу за веру": В.Ј.

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 06 новембар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 34 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.