header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Светски признат неуролог Маргарета Гриз-Бризон упозорава:
Светски признат неуролог Маргарета Гриз-Бризон упозорава: Штампај Е-пошта
среда, 11 новембар 2020

 МАСКЕ УЗРОКУЈУ НЕДОСТАТАК КИСЕОНИКА И ТРАЈНА НЕУРОЛОШКА ОШТЕЋЕЊА, НАРОЧИТО КОД ДЕЦЕ ЧИЈИ СЕ МОЗГОВИ РАЗВИЈАЈУ

Приредио: Милан Старчевић

Др. Маргарета Гриз-Бризон, доктор медицине и доктор медицинских наука, консултант, неуролог и неурофизиолог са докторатом из фармакологије, са посебним интересовањем за неуротоксикологију, еколошку медицину, неурорегенерацију и неуропластичност. Ево шта она има да каже о маскама за лице и њиховом утицају на наш мозак (сажет интервју):

Реинхалација ваздуха који издишемо ће без сумње створити недостатак кисеоника и поплаву угљен-диоксида. Знамо да је људски мозак веома осетљив на недостатак кисеоника. Постоје нервне ћелије, на пример у хипокампусу, које не могу бити без кисеоника дуже од 3 минута, не могу да преживе.

Акутни симптоми упозорења су главобоља, поспаност, вртоглавица, проблеми у концентрацији, успоравање времена реакције - реакције когнитивног система. Међутим, када имате хроничан недостатак кисеоника, сви ти симптоми нестају, јер се навикнете на то.  Али ваша ефикасност ће остати оштећена и недовољно снабдевање кисеоником у вашем мозгу наставља да напредује.

Знамо да неуродегенеративним болестима требају године до деценија да се развију. Ако сте данас заборавили број телефона, квар на вашем мозгу је већ почео пре 20 или 30 година. Док мислите да сте се навикли да носите маску и поново удишете сопствени издахнути ваздух, дегенеративни процеси у вашем мозгу постају појачани док се ваш недостатак кисеоника наставља.

Други проблем је што нервне ћелије у вашем мозгу нису у стању да се нормално поделе. У случају да наше владе великодушно дозволе да се ослободимо маски и поново се вратимо слободном удисању кисеоника за неколико месеци, изгубљене нервне ћелије се више неће регенерисати. Оно што је нестало је нестало.

Ја не носим маску, треба ми мозак да мислим. Желим да имам бистру главу када радим са пацијентима, а не да будем у анестезији изазваној угљен-диоксидом.

Не постоји неосновани медицински изузетак за ношење маски, јер је недостатак кисеоника опасан за сваки мозак. То мора бити слободна воља сваког људског бића да ли жели да носи маску, која је апсолутно неефикасна, да би се заштитили од вируса.

За децу и адолесценте, маске су апсолутно недозвољене. Деца и адолесценти имају изузетно активан и прилагодљив имуни систем и потребна им је стална интеракција са микробиомом земље. Њихов мозак је такође невероватно активан, јер има толико тога да научи. Дечји мозак, или мозак младих, жедан је кисеоника. Што је орган метаболички активнији, то је више кисеоника потребно. Код деце и адолесцената сваки орган је метаболички активан.

Лишити кисеоника дечји или адолесцентски мозак, или га ограничити на било који начин, није опасно само по њихово здравље, већ је и апсолутно криминално. Недостатак кисеоника инхибира развој мозга, а штета која се догодила као резултат тога не може се преокренути.

Детету је потребан мозак да би учило, а мозгу је потребан кисеоник да би функционисао. Не треба нам клиничка студија за то. Ово је једноставна, неоспорна физиологија. Свесно и намерно изазван недостатак кисеоника је апсолутно намерна опасност по здравље, и апсолутна медицинска контраиндикација.

Апсолутна медицинска контраиндикација у медицини значи да овај лек, ову терапију, ову методу или меру не треба користити, и да није дозвољено користити. Да би се читава популација приморала да користи апсолутну медицинску контраиндикацију на силу, морају постојати дефинитивни и озбиљни разлози за то, а разлози морају бити представљени надлежним интердисциплинарним и независним телима да би били проверени и одобрени.

Када се, за десет година, деменција експоненцијално повећа, а млађе генерације нису успеле да достигну свој потенцијал, неће помоћи ни да кажу „нису нам требале маске“.

Како ветеринар, дистрибутер софтвера, бизнисмен, произвођач електричних аутомобила и физичар могу да одлучују о питањима везаним за здравље целокупне популације? Молим вас, драге колеге, сви морамо да се пробудимо.

Знам колико је недостатак кисеоника штетан за мозак, кардиолози знају колико је то штетно за срце, пулмолози знају колико је то штетно за плућа. Недостатак кисеоника оштећује сваки орган. Где су наша здравствена одељења, наше здравствено осигурање, наша медицинска удружења? Њихова дужност би била да буду жестоко против закључавања и да га зауставе и то од самог почетка.

Зашто медицински одбори издају казне докторима који људима дају изузетке? Да ли особа или доктор озбиљно морају да докажу да недостатак кисеоника штети људима? Какву медицину представљају наши лекари и медицинска удружења?

Ко је одговоран за овај злочин? Они који желе да га спроведу? Они који су дозволили да се то деси и играју заједно са њима, или они који то не спречавају? Не ради се о маскама, ни о вирусима, сигурно није у питању ваше здравље. Ради се о много више ствари. Ја не учествујем. Не плашим се.

Можете приметити, већ нам узимају ваздух који дишемо. Императив сада је лична одговорност. Ми смо одговорни за оно што мислимо, а не медији. Ми смо одговорни за оно што радимо, а не наши надређени. Ми смо одговорни за наше здравље, а не Светска здравствена организација. И ми смо одговорни за оно што се дешава у нашој земљи, а не влада.

 

Извор: https://www.youtube.com/watch?v=pd22FGeuyog

Последњи пут ажурирано ( среда, 11 новембар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 103 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.