header image
НАСЛОВНА СТРАНА
"Све су животиње једнаке, али су неке животиње једнакије од других" - Џорџ Орвел Штампај Е-пошта
петак, 27 новембар 2020

 ОНО ШТО ВАЖИ ЗА ГРАЂАНЕ СРБИЈЕ И ДЕЦУ У ШКОЛАМА, НЕ ВАЖИ ЗА НАРОДНЕ ПОСЛАНИКЕ!

         Они су очигледно изузету од Закона о заштити становништва од  зараних болести чим усвајањем су изгласали драконске казне за непоштовање мера.

Док грађанима Србије пишу казне од 50.000 динара због више од пет гостију на слави,а гости плаћају казне за долазак на славу, док кажњавају просветне раднике што су се деца поздравила на одмору, у српском парламенту посланици се обраћају без маски, али без истих шетају и ходницима и седе у ресторанима.

Професорка српског Марина Милосављевић из Подршке код Кладова  кажњена је са 35000 динара , јер је дозволила ученицима да се на одмору поздраве. А у павловцу недалеко од Врања домаћин који је славио славу са више од пет гостију кажњен је са 50.000 динара.

Истина, за посланике изгледа не важи ништа од мера -  дистанца  од два метра , а за столом у клубу кафенишу по троје четворо и далеко их је више од пет у просторији.  

Деца која не иду на онлине наставу, јер надлежни имају објашњење да нису“ ризична група“ и да међу њима нема много заражавања. Сви наставници, као и сва деца  они најмањи и они највећи одговарају с маском преко уста на свим часовима.  А када скину маску учитељи и наставници су дужни да их опомену ,а на другу опомену да им упишу укор.

Посланици у парламенту и ако спадају бар по ставовима „струке“ у ризичнију групу од  најмлађих, говоре без маске , а без маски седе и у ресторанима , шетају по ходницима парламента. Њима нема ко да напише укор, јер и председник парламента Ивица Дачић не носи маску док председава седницом и обраћа се посланицима.

Драган Марковић Палма је своје обраћање без маске „оправдао“ тиме да је он прележао корону , како је рекао без икаквих тешких симптома, али да је „то ипак опака болест које би се требало чувати“.

Прописаних мера се држи министар финансија Синиша Мали, који  све време у парламенту седи са маском и обраћа се са маском на лицу, док посланици расправљају о законима из области финансија који се односе на измене и допуне сета закона о царинама и порезима.

Изгледа да драконски Закон о заштити становништва који су усвојили и који је по хитном поступку ступио на снагу важи само за грађане Србије, али и не и за посланике у парламенту. Исти закон важи за славе , журке и рођендане, али не важи и мере се не примењују,м на пример,  на концерту Божа Врећа.

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 27 новембар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 22 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.