header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow САОПШТЕЊА arrow Уредништво: Велика превара из коронаверског врха Руске Православне Цркве
Уредништво: Велика превара из коронаверског врха Руске Православне Цркве Штампај Е-пошта
понедељак, 30 новембар 2020

 У двадесет и четвртој глави Светог Јеванђеља по Матеју, најдиректније су описани догађаји који ће претходити крају света и Другом Доласку Господа нашега Исуса Христа:

А кад сеђаше на гори Маслинској приступише к Њему ученици насамо говорећи: Кажи нам кад ће то бити? И какав је знак Твог доласка и краја века? И одговарајући Исус рече им: Чувајте се да вас ко не превари” (Мт. 24, 3-4).

Свети Апостоли приступају Господу и питају га о ономе што је за њих било најважније. Питају га, дакле, две ствари, - прво, када ће то бити и друго, какав ће бити знак Његовог доласка.

И прво на шта их Господ упозорава јесте:

„Чувајте се да вас ко не превари“.

У време Антихристово, које ми, по свему судећи, живимо, већина хришћана бива преварена (и тек ће бити), јер се руководе својим телесним разумом. Све преваре Антихриста и његова лажна чудеса, препознаће само и искључиво они који се буду руководили духовним разумом Цркве. А он се стиче правоверјем – доследним следовањем учењу Цркве и Светом Предању и правоживљем – животом по божанским начелима Господа нашега Исуса Христа.

Марија Мономенова, члан Савеза новинара Русије, пише, углавном, добре текстове. И ми смо неколико њених текстова објавили. Но, суптилност преваре је толико велика да је и она преварена.

У чему и како?

Марија Мономенова

Мономенова је написала и на "Руској народној линији" објавила текст под насловом "Коронавирус - биолошко оружје или епидемија" (овде:), који је, заправо,  хвалоспев коронаверском врху Руске Православне Цркве због његовог противљења затварању храмова у тзв. другом таласу корона вируса. 

Елем, реакција из Руске Цркве је уследила после позива Владимира Жириновског, антиправославца и руске дворске луде, да се храмови РПЦ затворе као могући извори заразе корона вирусом.

Владимир Жириновски

Мономенова је реакцију Руске Цркве донела, најпре, кроз изјаву Заменика руководиоца делима Московске патријаршије, епископа зеленоградског Саве (Тутунов). Ево његове изјаве:

епископ Сава (Тутунов)
„Као прво, Владимир Волфович није потпуно упознат о примењеним санитарним мерама у храмовима, - написао је он. Као друго, Владимир Волфович, није потпуно упознат, да у храмовима ни у ком случају нису „углавном старије особе“... Као треће, Владимир Волфович не схвата у потпуности, да је за верујућег човека храмовна молитва – ни у ком случају другостепена могућност, коју је могуће привремено избећи (као што је могуће привремено избећи одлазак у позориште, на пример). Јесењих епизода, које су се догађале поводом опште панике, било је сасвим довољно. Као четврто, Владимир Волфович, дуго присуствујући у Законодавној скупштини, могао би да се присети и о правима верујућих, која су предвиђена Уставом и законима.“

Мишљењу владике Саве прикључио се и председник Синодалног одељења за узајамне односе Цркве, друштвене заједнице и медија Московске патријаршије Владимир Легојда:

Владимир Легојда
>>„Нико не може забранити верујућим да се скупљају на заједничку молитву у храмовима у условима када је опасност од заражавања корона вирусом могуће свести к минимуму“, изнео је Владимир Легојда у свом „Терлеграм“ каналу и додао:
„Руска Православна Црква је предузела мере без преседана ради сигурности, које су строго регулисане оперативно развијеним правилима. Ипак нико не може забранити саборне молитве, посебно у условима када је претњу заразом могуће смањити на најмању могућу меру“, - написао је он.
„Авај“, чују се громки повици, „шта би се још могло затворити?“ ... „Отворени храмови, из неког разлога, изазивају код неких некакав посебан осећај раздражености. И то, када при свему томе нема правних основа за такво затварање јер режим ванредног стања није уведен“, - додао је он.<<

   Победник шоу емисије „Глас“ јеромонах Фотије такође је позвао да се, у тренутној ситуацији, не буде малодушан него поверити Богу бригу о себи.

Јеромонах Фотије, спортиста и музичар - руска копија српских клирика - циркузана:
"Волим сву музику - од класике до џеза"

„Треба појмити и то, да „ко се чува и Бог га чува“, али и то да „Бог зна и број свих власи на нашој глави, само од њега зависи и живот и смрт. Ако Господ хоће да нам пошаље искушење или чак да нас узме к Себи, то може бити на било који начин – не само Ковид-19. Сви ми морамо се усиљено молити и молити за избављење од ове епидемије. У томе се не можемо ослонити ни на кога другог“, - закључио је јеромонах (цео текст је доступан овде - ссылке).

  „Мишљења не обичних људи већ познатих, као што је званичник РПЦ, крунише сам владика Иларион (Алфејев)“, каже Мономенова и наставља:

„Раније је председавајући Синодалног одељења за спољашње везе цркве (ОВЦС) Московске патријаршије, митрополит Волоколамски Иларион изјавио у емисији телеканала „Русија-24“, да ће заједничка богослужења бити настављена и храмови се не смеју затварати због раста броја оболелих од Корона вируса.“

Критпокатолик и коронаверац Иларион Алфејев са својим духовним оцем - језуитом папом Фрањом

На жалост, ову Иларонову изјаву Мономенова није донела у целости, па ћемо је ми донети ниже у тексту.

После цитарања изјава званичника РПЦ, Мономенова је радосно ускликнула (а мало је оних, наорочито православних Руса, који нису):

„Гле каква пријатна неочекиваност! Шта рећи, - с првим таласом наши јерарси очигледно се нису снашли. То је управо тај случај, када је световна логика надјачала духовно расуђивање, и на наше очи Црква се претворила у организацију чисто световњачког поретка, у „институцију“. Логично следујућа и убрзано растућа напетост између свештенства и верника погоршала је постојеће унутарцрквене проблеме. Разумљиво да патријаршија није хтела „свађу“ с властима и дала је предност уступању, пројавила смирење... А на крају, како буде, буде. И како је било болно нама, верујућим, када смо схватили да смо незаштићени.  Када су се на Васкрс многи нашли ван гвоздене ограде цркве... Не, Христос је и тада био уз нас, и ликовакжла је душа, али неизбежно се размишљало о судовима Господњим и о томе како је морало да буде, много ће се тражити од њих, којима је дата власт над народом Божијим.  Али, добро, с првим таласом наши јерарси се нису снашли... С другим, верујемо да - хоће.“

У чему је, дакле, превара руских коронавераца којима су Мономенова и многи други подлегли?

У томе што највећи богохулници и отпадници од Цркве – у овом случају руски коронаверци – приказују себе као заштитнике управо те исте Цркве коју су издали.

Хајде да погледамо.

Заменик руководиоца делима Московске патријаршије, епископ Зеленоградски Сава (Тутунов):

„Као прво, Владимир Волфович није потпуно упознат о примењеним санитарним мерама у храмовима

Храмови Руске Православне Цркве ће бити отворени, али ће се у њима служити по Антихристовим „санитарним“ правилима!

Председник Синодалног одељења за узајамне односе Цркве, друштвене заједнице и медија Московског патријархата Владимир Легојда:

„Руска Православна Црква је предузела мере без преседана ради сигурности, које су строго регулисане оперативно развијеним правилима“.

Дакле, храмови РПЦ ће остати отворени, јер је РПЦ предузела мере без преседана ради сигурности! Они не верују у силу Божију, која у храму делује преко светости храма, светих богослужења и светих сасуда и уништава сваки вирус и заразу, већ у Антихристове санитарне мере!

Иларион Алфејев – интегрална изјава каналу "Россия-24", коју је пренела руска информативна агенција ТАСС (овде:):

>>Надам се да се пролећна прича неће поновити када смо морали фактички затварати цркве и и вршити богослужења иза затворених врата. Заиста се надам да ће се јавна богослужења наставити. Али веома је важно да и наше свештенство и верници покажу неопходан осећај одговорности“, рекао је. По његовим речима, у Тројице-Сергијевој лаври, где лети мере предострожности нису биле баш добро поштоване, оне се сада поштују. "Сваком човеку који дође у лавру додељује се маска, али истовремено сви нажалост не стављају ову маску, а неки је чак и бацају. То, наравно, указује на неку врсту неодговорности, у вези са непажњом према другима," - рекао је митрополит. Нагласио је да свака парохија и манастир треба да разговарају о потреби поштовања прописаних мера предострожности. Сада се мере поштују“ (извор: "России 24" https://live.russia.tv/channel/3

Други по рангу екумениста, новотарац и коронаверац РПЦ, потврђује и захтева строго поштовање корона правила у храмовима Московске патријаршије, и једино под тим правилима - наглашавамо! - храмови ће остати отворени.

Подсетићемо да је Руска Црква једина Помесна Црква у којој је уведена богохулна новотарија у причешћивању – „после сваког причасника кашичицу брисати убрусом који је натопљен у медицински алкохол“.

 (убрус редовно додатно натапати) и потапати у воду. Са водом поступити као што се поступа код редовног прања убруса. Препоручује се етил-алкохол 75% или изопропил-алкохол 70%.)

      

Које су још богохулне мере увели руски коронаверци?

2. „Запивку“ делити искључиво индивидуално, сваком причаснику посебно, у једнократним чашама (примедба преводиоца: за нашу праксу ова тачка није актуелна, будући да је „запивка“ специфична карактеристика руске богослужбене праксе).

3. Нафору делити у једнократним хигијенским рукавицама.

4. Убрус током причешћивања верног народа користити само за спречавање случајног падања светих тајни на под и за брисање кашичице, а за брисање уста причесницима користити папирне салвете, које затим спалити. Убрусе кувати, са дужном побожношћу, после сваке богослужбене употребе.

5. Причасници да не целивају путир после причешћа.

У погледу светих тајни крштења и миропомазања:

6. Строго се придржавати праксе мењања и освећивања нове воде за свако ново крштење. С тим у вези, свету тајну крштења вршити искључиво индивидуално и после сваког крштења дезинфекционим средством брисати купељ (крстионицу). Препоручују се препарати на бази терцијарних амида или хидроген пероксид 3%.

7. За миропомазање и помазивање уљем користити штапиће за уши и папирну салвету, које затим спалити.

У погледу свете тајне јелеосвећења:

8. Код групног служења свете тајне јелеосвећења у црквама, за помазивање сваког верника појединачно користити једнократна средства (нпр. штапиће за уши) те искоришћене штапиће затим спалити.

Друга упутства у погледу богослужења, пастирске праксе и црквеног живота:

9. Уместо изношења крста на целивање по завршетку божанствене литургије и других богослужења препоручује се стављање крста на главе верника.

10. Враћајући се пракси прописаној типиком, која се последњих година променила (у Руској Цркви – примедба преводиоца), помазивање на свеноћном бдењу вршити само онда када се врши литија и освећење уља. У случајевима када се помазивање врши, за помазивање сваког верника појединачно користити једнократна средства (нпр. штапиће за уши) те искоришћене штапиће затим спалити. У другим случајевима, целивање јеванђеља, празничне иконе или крста после полијелеја организовати тако да се јеванђеље, икона и крст после сваког целива обришу дезинфекционим средством.

11. Свештеницима се препоручује да не пружају руку верницима на целивање.

12. За дељење нафоре и петохлебнице на бдењу користити једнократне хигијенске рукавице.

13. Посвећивати додатну пажњу чистоћи утвари и богослужбених сасуда, брисати их после сваке богослужбене употребе и детаљно испирати врелом водом.

14. До издавања посебног упутства, прекинути рад парохијских школа, секција и кружока.

15. Социјалне службе при парохијским црквама, подворјима и манастирима по својим могућностима да пружају помоћ старијим грађанима који спадају у ризичну групу, у виду доставке на кућну адресу прехрамбених производа и најнеопноднијих средстава.

Упутства општег карактера:

16. Старешине да наложе црквеним и манастирским радницима обавезно придржавање општих мера хигијене, укључујући дезинфекцију руку током дана на свака два сата или чешће).

17. Обезбедити често проветравање цркава, као и парохијских и манастирских јавних просторија, саставити обавезујући распоред проветравања.

18. Дезинфекционим средствима редовно обрађивати површину црквеног мобилијара који сви додирују (укључујући палионице), као и куке на вратима.

19. Дезинфекционим средствима редовно обрађивати иконе у цркви које верници целивају.

20. Свештенослужитељи, црквенослужитељи и радници цркава и манастира да се одговорно и са пажњом односе према томе како се осећају. У случају било каквих симптома обратити се старешини и затражити медицинску помоћ.

21. Старешине да организују обавезно мерење температуре пред почетак радног дана (нпр. помоћу бесконтактног топломера) код свештенослужитеља, црквенослужитеља и радника цркава који долазе у контакт са већим бројем верника.

22. Објаснити верницима да испуњавање ових прописа и ограничења треба схватити као послушност речима Светог писма: „Немој кушати Господа Бога својега“ (Мт 4, 7). Такође објашњавати верницима да у случају појаве симптома грипа или других заразних болести треба да се, из љубави према ближњима и бриге за њих, уздрже од одласка у цркву.

За брисање подова препоручују се препарати на бази хлора.

http://borbazaveru.info/

Ми смо, у јуну текуће године, издали саопштење у коме смо – први у православном свету – разобличили корона јерес и коронајеретике и дали практична упутства како се према коронаверцима односити. То наше саопштење налази се на следећем линку:

http://borbazaveru.info/

Превели смо, такође, и објавили текст архимандрита Саве Светогорца који је недвосмислено жигосао нову – корона јерес:

Да бих описао догађаје који се данас одвијају, употребио бих само једну реч: ЈЕРЕС. Данас смо ми и ви суочени са НОВОМ ЈЕРЕСЈУ, која се може назвати ЈЕРЕТИЧКИМ ЛАЖНИМ УЧЕЊЕМ О ЗАРАЗИ У ХРАМУ, кроз светиње Христове (што је апсолутно немогуће!). Та ХУЛА НА БОЖАНСКУ БЛАГОДАТ – исто је што и хула на ДУХА СВЕТОГА, будући да се Дух Свети у Светом Писму назива „Духом благодати“ (Јвр. 10,29). Стога, ако неко каже да у храму, било кроз свете иконе, било при целивању руку свештеника, било кроз антидор (нафору – нап. „Борба за веру“), било кроз кољиво, било кроз благословени хлеб - кроз оно што се освећује призивањем Светог Духа и благословом свештеника, и стога је носилац Божанске благодати - ако неко каже да се микроби могу пренети кроз побројано, онда ово није ништа друго него хула на Духа Светога, хула на Божанску Благодат. А о том греху сам Господ нам је рекао: ХУЛА НА ДУХА СВЕТОГА НЕЋЕ СЕ ОПРОСТИТИ НИ У ОВОМ ВЕКУ, НИ У БУДУЋЕМ...

http://borbazaveru.info/

Шта на крају желимо закључити?

Морамо памтити пророштва великих подвижника благочешћа ХХ века: Преподобног Лаврентија Черниговског, Кукше Одеског и других, који су упозоравали да ће доћи време када ће свуда бити храмови, куполе ће бити позлаћене, храмови ће се градити, али се неће смети ићи у њих, зато што благодати тамо неће бити. А благодат ће се повући зато што ће завладати јерес.

Можда неки од вас, драги наши читаоци, нису успевали да у храмовима СПЦ, рецимо, препознају богослужбене новотарије. Али, данас влада корона јерес, а њу је лако препознати, тако да нико неће имати изговор да није знао.

Зато упозоравамо:

ЧУВАЈТЕ СЕ ДА ВАС КО НЕ ПРЕВАРИ!

Последњи пут ажурирано ( уторак, 01 децембар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 8 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.