header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Уредништво: "Приглупе мазге" (коронаверци) око Светог Олтара Штампај Е-пошта
петак, 04 децембар 2020

 Једна од ствари које су несумњиве када су коронаверци у питању, то је чињеница да су постали од новотараца. За наше читаоце којима је, можда, непознато потпуно значење назива „новотарци“, појаснићемо да је реч о припадницима покрета богослужбених новотарија, односно литургијског реформаторства, које је у СПЦ почело почетком 90-тих година 20. века.

Савремени идејни творац овог покрета у православном свету је јеретик са Фанара титуларни (без пастве) митрополит пергамски Јован Зизиулас, а први и најагилнији спровеодитељи ове јереси у СПЦ јесу његови ученици - бивши епископ Атанасије Јевтић, покојни митрополит црногорско-приморски Амфилохије, епископ браничевски Игњатије Мидић, епископ бачки Иринеј Буловић, покојни епископ жички Хризостом, епископ шумадијски Јован и многи други... Циљ овог покрета је екуменистички - усличњавање Свете Литургије римокатоличкој миси, ради уније са Ватиканом.

Коронаверство је де факто одрицање од Христа, и чине га сви они који у храмовима носе маске и спроводе остале антихристовске „санитарне мере“, о чему смо до сада више пута писали (овде:, овде:). То данашње одрицање од Христа јесте последица губљења благодати која је код новотараца наступила раније – онда када су се, у свом неверују и дрскости, усудили да мењају вековни светопредањски литургијски поредак. И тада смо видели, а и сада видимо, између осталог и кроз прилог у наставку, да се визија Светог Антонија Великог о мазгама у Светом Олтару, није односила и испунила само на јеретицима његовог времена – аријанцима, већ да се испуњава и у наше време на новотарцима и коронаверцима:

>>У житију Светог Антонија пише да је седећи заокупиран рукодељем, доживео визију током које је почео тешко да дише. Након неког времена, повратио се у стварност, а присутни монаси су видели да је наставио да тешко дише и да се тресе. Пао је на колена да се помоли, и остао да клечи јако дуго. Када се коначно подигао видели су да плаче. Присутни су се веома уплашили и били шокирани; тражили су да им исприча шта се десило. Он је поновно уздахнуо и рекао:
Децо моја, набоље би било да умрем пре него што својим очима видим оно што ће се десити, а што сам видео у својој визији. Гнев Господњи ће се обрушити на Цркву, и она ће бити предата људима који су безумне звери. Видео сам Свети Олтар цркве у главном скиту, окружен са свих страна мазгама, које су се ритале, скакале горе доле, као што је и природно за те приглупе животиње. Видели сте и схватили да сам уздисао. То је зато што сам чуо глас како говори – Мој олтар ће се оскрнавити.“<<

Богословија у Крагујевцу је већ две деценије легло новотарства и новотараца, а сада коронаверја и коронавераца. Ту се школује новотарско-коронаверски кадар. Или – „приглупе мазге“  које скрнаве и које ће скрнавити наше Свете Олтаре.

+++

Слава Богословије Светог Јована Златоуста у Крагујевцу

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор Архиепископије београдско-карловачке г. Јован служио је 25. новембра 2020. године бденије у параклису Крагујевачке богословије, чиме је и отпочела прослава заштитника те црквено-просветне установне – Светог Јована Златоустог.

Cаслуживали су ректор Богословије протојереј-ставрофор др Зоран Крстић, протојереј-ставрофор мр Рајко Стефановић, протојереј-ставрофор Милић Марковић, јереј Владан Костадиновић, протођакон Иван Гашић и јерођакон Јован (Прокин).

Сутрадан, 26. новембра 2020. године, прослава се наставила литургијско-евхаристијском радошћу којом је началствовао Његово Преосвештенство Епископ г. Јован. Саслуживали су ректор Богословије протојереј-ставрофор др Зоран Крстић, протојереј-ставрофор мр Рајко Стефановић, јереј Владан Костадиновић, протојереј-ставрофор Милић Марковић, јереј Ђорђе Лазаревић, протођакон Иван Гашић, јерођакони Василије (Старовлах) и Јован (Прокин).

Чин чтеца примили су ученици петог разреда Матеја Димић, Вук Станишић и Никола Недић. Преосвећени Владика је рукоположио вероучитеља г. Марка Петровића из Аранђеловца у чин ђакона.

Са благословом Владике, беседу је произнео професор Богословије јереј Владан Костадиновић. На светој Литургији појао је хор Богословије предвођен професором појања јерођаконом Василијем (Старовлахом).

 

Извор: ТВ "Храм"

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 05 децембар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 24 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.