header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Уредништво: Нови доказ наше тврдње да је датум Амфилохијеве смрти наштимован Штампај Е-пошта
понедељак, 07 децембар 2020

 Духовна браћа и деца покојног митрополита црногорско-приморског Амфилохија настављају са светогрђима, односно циркусом који праве од његове смрти. Нашим читаоцима је познато наше „Саопштење поводом богохулних и мрачних појава око смрти и сахране митрополита Амфилохија“ (овде:), у коме смо, између осталог, показали да је датум Амфилохијеве смрти наштимован (за шта сада презентујемо и нови доказ), разобличили многе мрачне појаве око његове смрти и сахране и најавили да ће бити још чинова из представе „светац Амфилохије“. И нисмо дуго чекали на то.

Но, најпре, да се подсетимо:

Амфилохије је, по саопштењу Београдске патријаршије – умро 30. октобра. Међутим, неки медији су још 29.10., у вечерњим сатима, објавили да је Амфилохије преминуо. Тим поводом се хитно огласио Велибор Џомић, Амфилохијева десна рука, лажљивац, мутивода и манипулатор, који је демантовао вест о Амфилохијевој смрти: „Митрополит Амфилохије није преминуо, то су неистине“, рекао је Џомић.

Но, већ ујутро, 30.10. митрополија црногорска-приморска објављује вест да је се тог јутра, у 8:20, Амфилохије упокојио.

Одговор на питање зашто се манипулисало датумом Амфилохије смрти и зашто се он, званично, упокојио баш тог дана, добили смо у беседи на његовој сахрани његовог брата по папином бускупском крсту и прстену – Иринеја Буловића.

Иринеј Буловић

Наиме, Буловић је рекао да се Амфилохије упокојио у три дана са Светим Петром Цетињским и Његошем, што су он и његова екуменистичко-новотарско-коронашка компанија протурали јавности као „доказ“ да је Амфилохије већ светац, сврставајући га у „црногорска Света три јерарха“. Осликали су му икону, ставили је у ковчег уз приде четири тропара (колико нема ни један Светитељ у Православној Цркви) и као свеца га отпремили на Небо. Богу су послали поруку:  "Суд над Амфилохијем је изречен. Он је светац. Боже, ти се не мешај."

Објаснили смо и циљ овог циркуса: папистички окупатори наше свете Српске Цркве су овом режираном представом око покојникове смрти, сахране и канонизације направили преседан по коме ће и они бити сахрањивани и проглашавани за "свеце". Чим умре – светац. Таса „светац“, Буловић „светац“, Игњатије "светац", Јован Шумадијски "светац", Иринеј ЦИА "светац", Максим мајмунолог "светац", Ћулибрк усташофилски "светац", Порфирије кроатски "светац", бискуп Гргур „светац“... Пун календар светаца, зар не? Само не наших светаца.

Међутим, изнели смо и очекивања да ће се циркус који Амфилохију посмртно приређују његова браћа наставити, што се и догађа. Митрополија црногорско – приморска продужава да „на дивље“ канонизује покојног Амфилохија, објављујући чудне и прелесне молитве његових идолопоклоника (не поштовалаца, јер поштовање је једно, а идолопоклоноство нешто друго). У тим прелесним и духовно штетним сочињенијима налазе се позиви покојнику да народу „опрости грехе“ (које прашта само Бог), а он се назива „заступником острошким“, као да је свети Василије, слава му и милост, негде отишао (а нијем, ено га у светом ћивоту).

Такође, за очекивати је да неће проћи дуго времена, а на његовом гробу ће почети да се догађају „чуда“ (мада им чуда нису ни потребна, јер су га већ прогласили светим), затим ће бити „обретење“ његових „нетрулежних моштију“ (театралности ради) и слично.

Једна од тачака у овој представи изведена је јуче.

Наиме, 6. новембра 2020. године, „у саборном храму Васкрсења Христовог у Подгорици, на празник Светог Амфилохија Иконијског, служена је заупокојена архијерејска Литургија са четрдесетодневним поменом блаженопочившем Архиепископу цетињском Митрополиту црногорско-приморском Амфилохију”, каже се у саопштењу митрополије црногорско-примерске, објављеном на њеном званичном сајту.

Коловођа новотарских циркузана, Амфилохијев род најрођенији, бивши епископ Атанасије Јевтић, беседио је:

Бивши епископ Атанасије Јевтић
Данас је празник вишеструки. Празник Васкрсења, празник четрдесетодневни, великог архијереја Амфилохија Иконијскога...
Свети Амфилохије Иконијски приводи престолу Господњем нашег оца, брата и саслужитеља Амфилохија Митрополита цетињског, црногорско-приморског и свеправославнога. Излази пред Господњи престо и приводи га његов велики имењак Свети Амфилохије Иконијски...
Тако је наш брат, отац и саслужитељ Митрополит Амфилохије, приведен је Светим Амфилохијем и анђелима Цркве данас Престолу Божијем, у четрдесети дан отишао је пред Господа.  

Атанасије даље потврђује да је Амфилохије светац, каже да му је већ написана и служба, и да могу почети да му служе као свецу:

Наш отац, сабрат и заједничар у свему, и у овој Литургији, он је данас брат Христов, син Бога Оца, и зато је наш отац и учитељ. Како рече један млади и умни владика: „Ако смо изгубили оца и учитеља, добили смо свеца.“ Светогорци су већ написали скоро целу службу, можемо доле на његовом гробу да певамо.

И духовно чадо и наследник Амфилохијев Јоаникије, потврђује да је јуче била Амфилохијева четрдесетница, и потврђује светитељство свог духовног оца и учитеља:

Јоаникије
Овдје су данас само монаси и монахиње који су у овим условима могли да дођу. У свим манастирима и храмовима у Црној Гори данас се држе помени, па смо зато и рекли због ових мјера да људи који могу да дођу, а сви који не мкгу да врше помене по својим храмовима нашем Митрополиту..."

Јоаникије, такође, држи корак са Атанасијем у величању Амфилохија, поредећи га са анђелима:

Његово лице је већ овдје сијало, овдје нама на земљи, као лице анђела Божјега. А сада ће нам сијати са неба. И то је она његова икона која ће се пројавити. И није чудо што хришћани благочестиви, монаси и монахиње, већ сликају његове иконе.

 Лице "анђела Божијег" нарочито се сијало када се сусретао са српским крвницима - римским папама

А сада да погледамо -

у чему су лаж, светогрђе, лакрдија и циркус?!

Црквом је установљено да се четрдесетодневни помен покојнику врши  тачно у четрдесети дан. Ако је Амфилохије умро 30. октобра, као што тврде Београдска патријаршија и митрополија,

јуче је био 38. дан од његове смрти, а не четрдесети!

Али, пошто они кажу да је покојнику јуче била четрдесетница, то значи да је

Амфилохије умро 28, а не 30. октобра како они лажу!

Ето, драги наши читаоци, још једног доказа за нашу тврдњу да је датум Амфилохијеве смрти уштимован.

Али, да видимо у чему је још поента лажљивости?! 

Зашто је и Амфилохијева четрдесетница уштимована?

Зашто су је одржали баш јуче?!

Зато што је јуче био празник Светог Амфилохија Иконијског, монашке славе покојног Амфилохија. Па као што му смрт није „случајно“ пала у три дана са Светим Петром Цетињским и Његошем („Није случајно, као што и нема ништа случајно у нашим животима“ – рече Буловић тим поводом на Амфилохијевој сахрани), тако му ни четрдесетница није случајно пала на Светог Амфилохија Иконијског.  Атанасију, Буловићу, Мидићу, Јоаникију и осталим Амфилохијепоклоницима било је потребно да Амфилохија

пред Престо Божији приведе лично његов велики имењак Свети Амфилохије Иконијски”,

- рече нам циркузан Атанасије!

Над душом Амфилохијевом његова духовна браћа и наследници чине злочин. Душа сваког покојника иште молитве, и то по оном реду и поретку од Цркве уставнољеном, - а не славу и похвалу земаљску. А канонизација не иде по новотарском - људи прослављају, а Бог саглашава, већ - Бог прославља, а људи се саглашавају. Међутим, зашто не рећи истину:

Амфилохију посмртно бива како је и заслужио (и хтео). Оно што је за живота посејао, то сада и жање.

Драги наши читаоци, подсећамо вас да ми имамо посла са папистима, односно полатињеним Србима. А Његош рече: „Латини су старе варалице“. Ништа, али НИШТА им се зато не сме веровати! 

Они су лажљиви и покварени. То видимо из свих њихових (не)дела. Велики наш Отац и учитељ, борац против латинских јеретика, Свети Марко Ефески, рекао је:

"Сведочанства западних учитеља не признајем, нити прихватам. Педпостављам да су они покварени, јер у стварима православне вере не може бити компромиса."

Али, они сматрају да смо сви ми стадо бесловесно, да могу да нас преваре и направе будалама.

Ми, са "Борбе за веру", то сигурно нећемо дозволити.

А вама презентујемо истину апелујући на вас да пазите да не будете преварени. Управо према речима Христовим "чувајте се да вас ко не превари". Јер, поновићемо, ако допустимо да нас преваре овим ситним глупандерски режираним представама о сахрани експрес канонизованог „свеца“, како ћемо тек препознати превару над преварама - долазећег Антихриста? (за чије су се време и Свети Оци молили Богу да га не доживе, у страху да би били преварени!)

Последњи пут ажурирано ( уторак, 08 децембар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 103 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОЗИВАМО ВАС ДА СВОЈИМ ДОНАЦИЈАМА ПОМОГНЕТЕ ОПСТАНАК И СТАБИЛНО ФУНКЦИОНИСАЊЕ "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

"...О свим тим противприродним гресима, тим изопаченостима, старац Јефрем Аризонски саветовао је да исповедник супружнике о томе на исповести пита директно, јер их многи не сматрају изопаченошћу, па их зато и не исповедају. Они мисле да су таква огавна дела нормална, као што су такозвани орални секс и хомосексуални односи (извините што морам да кажем наглас). Све ово је апсолутно недопустиво, то је девијација."

Архимандрит Сава Светогорац

 
„Ако кажете да не постоји завера, онда постоје само две могућности: или сте незналица, или сте део завере.“

Уредништво „Борбе за веру“


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.