header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Институт „Гамалеји“: Имунитет од „Спутњика Ве“ две године, од „Фајзерове“ вакцине пет месеци Штампај Е-пошта
субота, 19 децембар 2020
          Вакцина „Спутњик Ве“ би требало да од корона вируса штити око две године, док би вакцина коју производи компанија „Фајзер“ требало да обезбеђује имунитет око четири до пет месеци, изјавио је директор руског института „Гамалеј“ Александар Гинцбург.

„Ови подаци су на нивоу претпоставке, да бисмо знали прецизне податке потребно је спровести све неопходне експерименте“, рекао је он.

Говорећи о руској вакцини, Гинцбург је рекао да је она направљена на платформи вакцине против еболе, због чега је и могуће извући претпоставку да ће она осигуравати имунитет у периоду од две године.

Међутим, навео је он, када је реч о „Фајзеровој“ вакцини, тешко је претпоставити колико ће она штитити од вируса, али ако је судити по механизмима препарата који су слични њој, претпоставка је да ће осигуравати имунитет у периоду од четири до пет месеци.

Гинцбург је такође навео да руска вакцина „Спутњик Ве“ гарантује безбедност од вируса корона 96 одсто, а у случају и да човек који је вакцинисан и оболи овом инфекцијом, његова клиничка слика ће бити изузетно блага.

„Онај ко упадне у ту групу од четири одсто и разболи се од короне, највероватније ће ту болест прележати у облику најједноставније прехладе или кашља, са малом температуром“, навео је.

 

Извор: "Спутњик"

Последњи пут ажурирано ( субота, 19 децембар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 25 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.