header image
НАСЛОВНА СТРАНА
По први пут у историји, Божићна служба у Витлејему биће без верника Штампај Е-пошта
среда, 16 децембар 2020
         Божићна Литургија у Витлејему, којој традиционално присуствује велики број поклоника, ове године ће се први пут у историји одржати без учешћа верника због ограничења изазваних епидемијом COVID-19, известила је 14. децембра «Седмица.Ру», позивајући се на агенцију АНА-МПА.

Сваке године у поноћ 25. децембра стотине Палестинаца и страних ходочасника посећују римокатоличку катедралу свете Катарине, смештену поред православне базилике Рођења Христовог, у близини места где је, према предању, рођен Исус Христос. А у ноћи 6. на 7. јануар у базилици Рођења Исусова одржава се православна Литургија.

 „Због пандемије и због опште безбедности, поноћна служба ће се одржавати само у присуству свештенства и емитоваће се, путем палестинске телевизије, широм света“, рекао је палестински председник Махмуд Абас током састанка са црквеним архијерејима у Рамали, где је седиште Палестинске управе.

Палестина је раније ове седмице поново увела карантин у неколико провинција на Западној обали и продужила полицијски час током викенда у целој земљи.

У Витлејему је 5. децембра упаљена Божићна јелка без публике.

Палестинско Министарство здравља званично је пријавило више од 78.000 случајева COVID-19, укључујући скоро 740 смртних случајева пацијената са COVID-19 на Западној обали.

 

Приређивач: "Борба за веру"

Последњи пут ажурирано ( среда, 16 децембар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 118 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.