header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Аргентина дозвољава поседов. дроге за личну употребу Штампај Е-пошта
среда, 26 август 2009

Argentina dozvoljava par jointa u džepu

           Vrhovni sud proglasio je neustavnim kažnjavanje zbog posjedovanja marihuane za osobnu uporabu. Odluka je donesena u slučaju mladića koji su uhićeni s nekoliko jointa.

Argentinski Vrhovni sud proglasio je neustavnim kažnjavanje zbog posjedovanja marihuane za osobnu uporabu. Odluka je donesena u slučaju petorice mladića koji su uhićeni s nekoliko jointa u džepovima, no sud je jasno dao do znanja da se ne zalaže za potpunu dekriminalizaciju.

Diljem Latinske Amerike jača inicijativa da se dekriminalizira posjedovanje droge za osobne potrebe. Argentinski sud presudio je da "svaka odrasla osoba ima slobodu donošenja odluka o vlastitu životnom stilu bez uplitanja države".

Predsjednik Vrhovnog suda Ricardo Lorenzetti izjavio je da je privatno ponašanje legalno sve dok ne predstavlja jasnu opasnost, prenosi Večernjak. Protivnici ove odluke strahuju da će doći do povećanja trgovine drogom i sve većeg broja ovisnika.

Inače, Meksiko je prošlog tjedna uveo zakon kojim se dekriminalizira posjedovanje malih količina droge, uključujući kokain i heroin, za osobnu upotrebu.

bitno.ba

Последњи пут ажурирано ( среда, 26 август 2009 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 26 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.