header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Ватикански демони у људском обличју: Вакцина од ћелија побачених фетуса је морално оправдана
Ватикански демони у људском обличју: Вакцина од ћелија побачених фетуса је морално оправдана Штампај Е-пошта
петак, 25 децембар 2020

 Ватикан је поручио католицима да је морално прихватљиво користити вакцине против ковида 19 чак и ако су за њихову производњу коришћене ћелије из ткива побачених фетуса.

У напомени ватиканске Конгрегације за доктрину вере, наведено је да је употреба таквих вакцина дозвољена док год нема друге алтернативе.

Како је раније у одвојеној изјави америчким католицима прошле недеље објаснила Бискупска конференција САД-а, вакцине које су произвеле компаније Фајзер и Модерна у одређеној мери су повезана са ћелијама ткива фетуса абортираних у прошлом веку, наводи "Индекс".

Појашњење које је стигло из Ватикана наводи како је давање моралног легитимитета употреби такве вакцине темељено на начелу "различитих нивоа одговорности за сарадњу у злу".

То, према тумачењу, значи како због чињенице да пандемија представља тако велику опасност, овакве вакцине могу да се користе "у складу са савести и уз спознаје да то не представља учествовање у побачају из ког потичу ћелије коришћене за производњу вакцине".

У недостатку сигурне вакцине које потичу из других извора, "морално је прихватљиво примити вакцину за ковид 19 у ком су током истраживања и производње коришћене ћелије побачених фетуса".

Ватикан препоручује вакцинацију "ради општег добра, а посебно како би се заштитили најслабији и најизложенији".

Амерички бискупи су објавили како су у вакцинама коришћене ћелије добијене из два побачаја обављена у 60-им и 70-им годинама прошлог века, а тумачење из Ватикана је како употреба такве вакцине "не представља сама по себи ни приближно оправдавање побачаја".

Фармацеутској индустрији ипак је сугерисано како би требало да развије вакцину које је потпуно етички прихватљиво, а владама и међународним организацијама је поручено како би такву вакцину требало учинити доступним и сиромашним државама.

 

Извор: "Б92"

Последњи пут ажурирано ( субота, 26 децембар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 49 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.