header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Уредништво: Трују нас из ваздуха – шта нам је чинити Штампај Е-пошта
недеља, 27 децембар 2020

 После почетка п(л)андемије корона вируса, авионски хемијски трагови (chemtrails), које свакодневно видимо над нашим главама, добили су на актуелности. Данас већ нико - иоле здраворазуман - не оспорава њихово постојање. Пре десетак година, када смо почели да их посматрамо, није било тако. Тада су нас чак и блиски људи и пријатељи сврставали у теоретичаре завере. Али, рекосмо: ко оспорава заверу, или је незналица, или је део завере. Трећег нема.

Но, драга браћо и сестре и поштовани посетиоци, пре него што кажемо шта ми чинимо, и шта саветујемо да и ви чините, а по благослову једног нашег угледног духовника, доносимо изводе из најбоље написане књиге на тему хемијских трагова која је нама била доступна, и препоручујемо вам да је прочитате.

Изводи из књиге Елане Фриленд

Реч је о књизи „Хемијски трагови, ХААРП и потпуна доминација на планети Земљи (Chemtrails, HAARP, and the Full Sprectrum Dominance of Planet Earth), ауторке Елане Фриленд (Elanna Freeland), осведоченог борца против глобализма. Књигу је код нас издао Машински факултет у Београду 2019. године (за издаваче: Проф. др Радивоје Митровић, декан и Марко Вујадиновић, дипл. инж.)

Напомињемо да су наслови поглавља наши.

Елана Фриленд
 

Кондензациони и хемијски трагови

>>Навикли смо да на кондензацијске трагове гледамо као на трагове млазних авиона. Могућност да влада и њени медији нису сматрали да треба да нам кажу да можда гледамо у нешто друго не би требало да нас изненади. Кондензацијски траг обично формира један распон крила иза авиона (стандардна дужина Америчког ратног ваздухопловства), али фотографски и видео – докази стално указују да се другачији аерослони траг – хемијски траг, дуготрајни кондензацијски траг – формира ближе моторима.

Примери разлике између кондензацијских и хемијских авионских трагова

 
 


Тајност пројекта

Најновије технологије које се користе у ратне сврхе увек прати тајновитост.

У 2010. години поверљивим је проглашено 76,6 милиона докумената, за разлику од 8,6 у 2001. години. Војска, наравно, има свој удео у томе, али и директори и управни одбори иза затворених врата мултинационалних корпорација преузимају све више моћи и профита на рачун хуманог друштва. Државне институције чији је мандат да служе људима, са су више отуђене него Велики брат из дистопијског романа „1984“.

Аерослони програм који се одвија на небу изнад наших глава остаје тајна. Први пут у људској историји, присиљени смо да живимо у хемикализованој атмосфери која је више попут плазма „батерије“, него небо у коме су живели наши преци. Глобални моћници прате и мапирају свако наше кретање, а сав биолошки живит излажу јонизованим аеросолима који су пуни експерименталних биолошких и хемијских средстава...

Када је почео пројект прскања атмосфере; две теорије о њиховој природи

У касним 1990-тим, када је ХААРП почео да ради, а млазни авиони избацивали „хемијске бомбе“ због којих су људи постајали насилно болесни, интернет је био пут нагађања о чудном понашању „дуготрајних кондезацијских трагова“, онога што су научници у истраживачком центру НАСА у Ленглију већ називали цирусним кондензацијским траговима. Истовремено, назив који је користила Академија ваздухопловних снага САД ширио се глобалним интернетом: ХЕМИЈСКИ ТРАГОВИ...

У библиотеци није било књига на ту тему, барем до 1995. године, када је објављена књига Angels Don t Play This HAARP („Ову харфу не свирају анђели) – аутори Nick Begich и Jeane Manning... (преведена на српски – нап. „Борба за веру“)

Потом се 2001. године појавио Deep Sky, један виши руководилац у контроли ваздушног саобраћаја за североисточну морску обалу САД, који је у три снимљена разговора  са Вилом Томасом и радијским новинарем S.T. Brendt инсистирао на томе „да му је било наређено да скреће долазеће комерцијалне летове од авиона – танкера ваздухопловних снага САД који су распршивали супстанцу која се на АТЦ радарима приказивала као „магла“ (William Thomas, “Air Traffic Controllers Concerned Over Chemtrails” – „Контролори ваздушног саобраћаја забринути због хемијских трагова) Rense.com, 4. март 2002...

Оба ова узбуњивача су деловала аутентично, као и анонимни „дорбро позиционирани војни извор“ са којим се сусрео независни научник и истраживач Моргелонове болести Clifford E. Carnicom 2003. године. Његови увиди у биолошки аспект операција са аеросолима хемијских трагова били су већим делом веродостојни, не толико због тога које он био, већ зато што су потврђивали друге наводе из разних углова:

1. Операција (са аеросолима) заједнички је пројекат Пентагона и фармацеутске индустрије;

2. Пентагон жели да тестира билошке заразе у ратне сврхе на необавештеној популацији. Речено је да је САРС (тешки респираторни синдром) грешка јер је планирано да очекивана стопа смртности буде 80%.

3. Фармацеутска индустрија зарађује трилионе долара на лековима направљеним да лече и смртоносне и несмртоносне болести.

4. Бактерије и вируси се суше замрзавањем и стављају се на фина влакна ради ослобађања.

5. Испуштени метали заједно са заразама који се загревају на сунцу стварају савршено окружење за бактерије и вирусе да бујају у ваздуху.

6. Већина земаља где се обавља прскање не зна за те активности и нису дале сагласност за њих. Он тврди да су летови комерцијалних авиона један од начина испоручивања.

7. Већина „играча“ су стари пријатељи и пословни партнери Буша сениора (George H. W. Bush).

8. Крајњи циљ је контрола целе популације преко дикретног и прецизног прскања дрога, болести итд.

9. Људи који су покушали да открију истину били су затворени или убијени.

10. Његове завршне речи су: „Ово су најопаснија и најмрачнија времена која сам доживео откако служим овој земљи

(Clifford E. Carnicom: “A. Meeting” – (Састанак), 26. јул 2013. www.carnicominstitute).

Спинер Deep Shield

Али, онда се, наредне године, на интернету појавио анонимни инсајдер Deep Shield, тврдећи да је радио са “шефовима“ и на нивоима изнад извођача“...

 Читање објава Deep Shield, је звучало попут већина интелектуалног кича који је доминирао првих неколико година глобалног интернета. Deep Shield се углавном држао хемијских трагова као „штита“ из Ратова звезда, управо из Стратешке одбрамбене иницијативе (Strategic Defense Initiative – SDI) коју је увела Реганова админситрација 1983. године (под председником Клинтоном SDI преименована у Обрану од балистичких пројектила и нестала је из наслова вести).

Deep Shield је тврдио да се агенда у вези са хемијским траговима односила на стварање озона у стратосфери, задржавање инфрацрвеног и ултраљубичастог зрачења и тераформирање (*Тераформирати – учинити небеско тело површински слично Земљи изградњом хидросфере, атмосфере и биосфере) умируће планете. То се скривало од јавности само да не би дошло до панике. Он је тврдио да је одбрана од УВ зрачења здружила САД, Русију и НАТО и да су сви они укључени у производњу и дистробуцију хемикалија, уз присуство посматрача када се резервоари пуне аеросолом. Пошто „штит“ мора да се одржава на добробит целе планете, „државе које нису учествовале“ су такође прскане, а непрскање се сматрало војним кривичним делом. Он се сагласио с тим да су тоне напрсканих тешких метала и полимера изазивале болести људи, али је инсистирао да бисмо без прскања имали шансу од 90 % да постанемо изумрла врста у року од наредних 20 година.

Deep Shield је више пута спомињао ХААРП. Пошто је завртео свој интернет спин, он је нестао из видокруга са причом о самоубиству која је ишла за њим...


Чиме нас прскају?

... У поруци од 10. септембра 2012. гдоине. Aries Jedi нуди резултате из узорака кишнице узетог маја 2010. у Аустралији:

Алуминијум   - 720 пута од сигурносног ограничења

Арсеник             - 593 пута „

Баријум              - 300 пута „

Бор                       - 4.000 пута „

Манган                - 4. 000 пута „

Цинк                       - 8. 000 пута.

Још један узорак кишнице, који је у Бризбејну, Аустралија, узео Мајк Скот (који ради у индустрији стерилације), открио је висок садржај алумијума, стронцијума и баријума, као и цинка и кандмијума. Остали узорци кондензације показали су сличне резултате.

Моргелони – влакна која удишемо и једемо

Једна од болести која се везује за хемијске трагове јесте и Моргелонова болест. Она се манифестује код неких као гнојни чиреви са влакнима која избијају из њих, и која су иста као влакна која падају из хемијских трагова.<<

Молимо вас, поштовни читаоци, обратимо посебну пажњу на речи Елане Фриленд које следе, и имајмо у виду да су написане још 2014. године. Неће нам бити тешко да их повежемо са тренутном корона "пандемијом".

 >>Веза између Моргелонових влакана и система за испоруку хемијских трагова дубоко је закопана испод вела тишине, која окружује нелегалне међународне експерименте на овореномм Ако лек проитв Х1Н1, или мутираног вируса свињског грипа може да се прска из авиона и хеликoптера изнад 40.000 Украјинаца (Авион за прскање из ваздуха, којим је управљала ЦИА, и који је носио „мутирани“ вирус, оборен у Кини), шта ће спречити прскање саме болести сличним бенигним изговором?

Да ли би акутне респираторне инфекције, као што су „избијања“ коронавируса САРС (тешки респираторни синдром, Кина 2003.), Х1Н1 (свињски грип, широм света 2009. године), коронавируса блискоисточног синдрома (Саудијска Арабија 2012) и вируса Х7Н9 (причји грип, Кина, 2013), могле да буду дистрибуиране преко хемијских трагова? Светска здравствена организација је известила да је само 2012. године,  3,9 милиона људи умрло од акутних респираторних инфекција и да је то био водећи узрок смрти деце млађе од пет година“...

Хемијски трагови на Балкану и у Европи

27. маја 2000: дан пошто је Хрватска ушла у Натово „Партнерство за мир“, главна хрватска лука Ријека била је мета обилног прскања из ваздуха. Од преко 300.00 летова које је регистровала хрватска ваздушна контрола, само 25% користило је услуге локални аеродрома. За то је одобрење дало хрватско Министарство за поморство, саобраћај и развој. Правци трагова нису се поклапали са познатим цивилним ваздушним коридорима и рутама. У Хрватској је такође дошло до наглог повећања броја оболелих.

У јануару 2004. године чланак швајцарског слободног новинара Габријела Штетера „Бело небо“: Проблем глобалног загревања и хемијски трагови“ појавио се у немачком научном магазину „Простор + време“.

11.             маја 2007. Ерик Мајер, члан холандског парламента, поставио је шест питања (Е-2455/07) Европској комисији, од којих је једно:

„За разлику од кондензацијских трагова, хемијски трагови нису неизбежни производ модерне авијације. Да ли Комисија зна која је сврха вештачког емитовања тих супстанци произведених на Земљи у Земљину атмосферу?“

Јун 2007. Европски комесар за животну средину Ставрос Димас одговорио је да можда постоје ризици за животну средину и здравље али да Комисија не види разлог за деловање.

17. децембар 2007: Немачка признаје прскање хемијских трагова. Авиони немачке савезне авијације обављали су прскање барем од марта 2006. године...<<

И даље у књизи Елане Фриленд следи изношење низа других доказа и признања о реалности прскања из ваздуха.

Хемијски трагови над Србијом

Хемијско запрашивање Србије из ваздуха траје више од једне деценије. Наиме, тадашњи министар спољних послова Вук Драшковић је 2005. године потписао споразум са генералним секретаром НАТО Јап де Хоп Схефером између тадашње СЦГ и НАТО о транзитним аранжманима за подршку мировним операцијама, и исте године је овај уговор и ратификован, и има елементе СОФА споразума (Status of Forces Agreement), мада се тако не зове, из разлога што потпуно поништава суверенитет СЦГ.

Следеће године Вук Драшковић је парафирао и потписао спорзум о приступању СЦГ Партнерству за мир, огранку НАТО, и на тај начин су створени услови за слободан прелет ових авиона.

Шта нам је чинити?

Пре десетак година, стајали смо у порти манастира са једним нашим познатим духовником, и баш тада запазили авионске хемијске трагове на небу. Указали смо оцу на њих и укратко му испричали оно што смо у то време о њима знали. Рекли смо му да - пошто сматрамо да ти хемијски трагови представљају опасност по наше здравље, - као православни, као Христова војска која је нападнута, примењујемо једну одбрамбену меру. Наиме, у заштиту смо узели најмоћније оружје које постоји на Земљи и на Небу, које нам је наш Бог, Господ наш Исус Христос оставио – Часни Крст. Рекли смо оцу:

„Конкретно чинимо овако: када видимо авионски хемијски траг на небу, ми га закрстимо (са три прста, онако како себе закрштавамо), а онда се прекрстимо и изговоримо молитву Часном Крсту „Нека васкрсне Бог...“.

Отац је одговорио: „Тако чините. Тако треба“.

Недавно смо подсетили оца на овај догађај и затражили благослов да ово што ми чинимо предложимо и нашим читаоцима. Отац нам је дао благослов, рекавши: „И ја тако чиним“.

Дакле, драга браћо и сестре, поштовани посетиоци, ми смо у рату. Нападнути смо. Зато: бранимо се. Боримо се. Немојмо само да читамо, да се информишемо, а да ништа конкретно не радимо. Не седимо скрштених руку, гледајући у небо у очекивању кад ће да нас побију, већ се, по савету Светог Апостола Павла, обуцимо у свеоружје Божије, да бисмо се могли одржати у зли дан (ср. Еф. 6, 11-18).

На првом месту, око врата да имамо освештане православне крстиће. А кад видимо „кемтрејлс“, закрстимо га, осенимо себе крсним знаком и изговоримо молитву Часном Крсту. И, не бојмо се ничега, осим сопственог греха. Јер, Господ наш Исус Христос нам је рекао:

У свету ћете имати невоља, али не бојте се, ја победих свет“ (Јн. 16, 33).

+ + +

ОВИМ ПОБЕЂУЈ!

 

Молитва Часноме Крсту

Слава Господе, Крсту Твоме Часноме!

Нека васкрсне Бог, и нека се развеју непријатељи Његови, и нека беже од Лица Његова они који га мрзе. Нека ишчезну као што ишчезава дим, као што се топи восак на домаку огња; тако нека изгину ђаволи пред лицем оних који љубе Бога и осењују се крсним знаком, и који радосно говоре: Радуј се, пречасни и животворни Крсте Господњи, који прогониш ђаволе силом распетог на теби Господа нашег Исуса Христа, који је сишао у пакао и сатро силу ђаволску, и који нам је даровао тебе, Крст Свој Часни, за прогањање сваког противника.

О! пречасни и животворни Крсте Господњи, помажи ми увек са Светом Владарком, Дјевом Богородицом, и са свима Светима занавек. Амин.

 + + +

ПОДСЕЋАЊЕ ИЗ ЖИТИЈА СВЕТОГ ЦАРА КОНСТАНТИНА И ЦАРИЦЕ ЈЕЛЕНЕ

"ОВИМ ПОБЕЂУЈ"

 Константин одлучи 312. године да крене у војни поход против Максенција. Али је тај поход представљао огромне тешкоће. И сам Константин није могао бити слободан од невољнога страха. Притом, Константину је било познато да је војска његовог противника многобројнија од његове, и да се Максенције чврсто узда у своје богове, које се старао умилостивити приносећи им на жртву многу децу, девојке и трудне жене; па је још мађијама и чинима оградио себе и своју војску; и тако имао на својој страни велику силу демонску. При таквом стању ствари, Константину је било јасно да није доста уздати се само у људске силе и средства, него треба имати неку вишу помоћ, помоћ одозго. Размишљајући о несрећном стању царевине, која узалуд иште заштиту од бездахних идола; о помоћи Божјој, указаној много пута и оцу његовом и њему; о политичким превратима који су се збили на његове очи; о срамној погибији трију лица која су заједно с њим делили врховну власт у империји, - он увиде да је безумље узалуд се држати непостојећих богова и остајати у заблуди после толиких доказа.

Усред таквих узбудљивих размишљања, Константин стаде узносити молитву Богу оца свога, да му Он сам открије истину о Себи, да му да храбрости и пружи десницу Своју у претстојећем потхвату. И ова молитва његова би услишена: Господ му се ускоро сам јави, утеши га и упути шта треба да ради. Јевсевије, савременик догађаја, казује оно што је сам лично чуо од цара Константина: "Једном после подне, причао је цар, када се сунце већ поче клонити западу, ја својим очима видех на небу Крст Господњи, направљен од звезда, који је сијао јаче од сунца, и на крсту написано: Овим побеђуј!"

Уставши од сна, цар исприча својим велможама своје сновиђење. Затим позва веште мајсторе и нареди им да на заставама израде чесни крст од злата, бисера и драгог камења, описавши им облик и изглед јављеног му знамења; усто нареди својим војницима да направе крсни знак на свима својим оружјима, на шлемовима и на штитовима. Поражен дивним виђењем, Константин одлучи у души да не поштује другог Бога осим Христа који му се јави.

Призвавши Христа Бога као помоћника и заштитника, Константин са свом својом војском, пред којом је ношен чесни крст, крену из Галије у Италију против Максенција. А Максенције, пошто боговима принесе раскошне жртве и саслуша гатаре, осионо пође са великом војском у сусрет Константину. Штићен спасоносним знамењем крста, Константин, после три судара са противником, дође до пред сам Рим. Ту му нанесе одлучан ударац и коначан пораз. Сам Максенције даде се у бекство, али кад би на мосту преко реке Тибра, мост се по дејству силе Божје сруши, и он се удави са одабраним коњаницима својим, као некада Фараон са војском својом. Константин уђе у Рим свечано као победилац, дочекан од народа са великом радошћу. Свестан да је победу однео Божјом помоћу, Константин узношаше велику благодарност Богу што је силом часног и животворног крста победио тиранина, и нареди да се у средини града истакне застава са крстом. А потом, када захвални Римљани поставише статуу у част новога цара, Константин нареди да се у руке те његове статуе стави и учврсти високо копље у виду крста са следећим натписом на њему: "Овим спасоносним знамењем ослободих ваш град од јарма тирановог и повратих Римскоме народу пређашњи сјај и славу".

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 29 децембар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 9 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.