header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Грчко отпадништво: Коронаверски "свештеник" избацио из храма вернике без маске (видео) Штампај Е-пошта
понедељак, 28 децембар 2020
        Један православни свештеник у Грчкој је из цркве избацио неколико верника без маске, а аматерски видео-снимак тог инцидента преплавио је грчке медије.

Млади свештеник, чије име није објављено, у четвртак је у Каламати, на југу Пелопонеза, прекинуо појање током божиćне литургије и вернику без маске који се успротивио, строго је рекао:

– Нећемо се расправљати, ви без маски изађите напоље! Поштујте и своје ближње и закон!

На примедбу верника да црквени појци не користе маске, свештеник је одговорио да им је то допуштено законом да би могли да поју, а вернику поручио да прочита закон.

Пошто је један верник, позивајући се на Свето писмо, ипак наставио расправу, свештеник му је рекао: "Знам Реч Божју боље од вас... Противник мера будите код своје куће, а не овде!".

– Овде ćете бити послушни и с поштовањем! Овде ја командујем, а ви командујте код своје куће и изволите изаћи, а ако то не учините, позваћу полицију да вас изведе! – рекао је свештеник и завршио расправу, преноси Н1.

      

 

Извор: http://www.mojnovisad.com/

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 28 децембар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 32 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.