header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Нови Синод СПЦ и позната "икона разврата" Штампај Е-пошта
петак, 28 август 2009
Младен Олуић
 
НОВИ СИНОД СПЦ И ПОЗНАТА "ИКОНА РАЗВРАТА"
 
Image     Пре два дана, 24.08.2009 године, у Београду је одржан један у низу концерата у оквиру „кабала турнеје“ познате америчке поп певачице Луизе (Естер) Веронике Чиконе, познате широм света под својим уметничким именом „Мадона“.

+++

На концерту се окупило око 40.000 младих срба који су имали прилику да уживо виде и чују свог идола.

 

Луиз Естер Чиконе, почела је као глумица у нискобуџетним филмовима и плесачица на концертима мање популарних рок музичара. Тада су је у „америчкој причи из снова“ запазили људи који умеју да „праве новац“ и њена каријера је вртоглаво кренула узлазном линијом.

 

Постала је секс симбол и пропагатор новог феминизма и одбацивања свих традиционалних верских и моралних вредности. Постала је „икона разврата“. Године 1992 издала је књигу „Секс“, која садржи пуно пикантних детаља из његог богатог сексуалног живота које су потркрепљене њеним голишавим фотографијама. Припадница је јеврејске секте кабала, а последњих година се вратила поново филму у коме је глумила љубавницу човека који је хомосексуалац. За кабалу је основа учиња јеврески закон писан у књизи „Талмуд“. Припадници секте сматрају да је могуће постићи јединство са Богом помоћу разних трансценденталних духовних вежби од којих су најзаступљеније вежбе медитације. Свети оци су јасни по питању са каквим духовима медитирају људи који практикују медитацију. Један од симбола дотичне певачице је и „црвена нит“, коју она носи на руци, а која је штити од урока. Таква тканина је од давнина позната у јеврејском свету, а прави се тако што се црвена нит омотава око гроба мајке Рахиле. Њу кабалисти сматрају да је мајка света и за њу верују да штити „своју децу“.

 

Дотична певачица у својим наступима, у којима нема ничега сем акробатике, простачких кревељења и асоцијација на сексуалне оргије, редовно извргава подмеху и руглу хришћанске обичаје и традицију. У то сврху је и одабрано њено уметничко име.

 

Данас, када је све већи број људи свестан да се ствара један нови глобални свет, свет укоме не требају људи пчеле, већ људи муве, не они који мисле својом главом већ људи посматрачи и потрошачи, концерт амричке поп-звезде у Београду је велики пораз за сваког православног човека. Да ли лаше разумели каква је улога дотичне певачице у ширењу светом духа разврата, неморала и антихришћанске културе, ево исечка из писма Алена Делса, првог директора и оснивача америчке обавештајне агенције (ЦИА), које је он после победе савезничких снага у другом светском рату писао свом сараднику у Западној Европи:

 

„Употребићемо све што имамо, све злато, сва материјална средства и блага на обмањивање и затупљивање људи. Људски мозак и свест људи је способна да се мења. Посејавши на том пољу хаос, ми ћемо им неприметно заменити животне вредности фалсификатима и натерати их да верују у те вредности. Књижевност, позоришне представе, филмови, музика - сви ће они приказивати и величати најнижа људска осећања. Ми ћемо свим средствима подржавати и уздизати такве уметнике, који ће почети да усађују и утискују у свест људи култ секса, насиља, садизма, издаје - једном речју, сваког неморала. У управљању државом створићемо хаос и неред…

 

Поштење и честитост ће се исмејавати и неће никоме бити потребни, постаће траг прошлости. Вешто и неприметно ћемо усађивати безобзирност, дрскост, лаж и обману, пијанство и наркоманију, животињски страх од других људи, бестидност, издају, национализам и мржњу међу народима.

 

На тај начин све више ћемо слабити морал поколења, која тек стасавају. Ангажоваћемо се око људи већ од дечијег узраста, младалачких година, увек ћемо акценат стављати на омладину, почећемо да је кваримо, учимо неморалу и разврату. Направићемо од њих шпијуне и космополите. Ето тако ћемо све учинити.”

 

Да смо онда живели и имали прилику да дођемо до тог текста вероватно би смејали, али данас смо свесни, дапомоћу савремених мас-медија, творци новог светског хаоса су на домак циља. Шта је то што навише забрињава саког живог православног србина данас а тиче се концерта америчке певачице у Београду?. МУК, нико се није огласио, као да смо већ духом мртви, нико да искаже свој протест, своје неслагање, сви ћуте и шаљу поруку у етар да смо се уморили. Нема више ни једног ауторитета чији би се глас протеста чуо. Али није тако у другим земљама на истоку континента.

 

Пошто, ова „кабала турнеја“, америчке поп-певачице обухвата и друге земље Источне Европе, између осталог и Бугарску, ево како је реаговао Свети Синод Бугарске Православне Цркве:

 

„Свети Синод Бугарске Православне Цркве обраћа се свим православним хришћанима са напоменом да дана 29. августа (дан концерта у Софији), наша Света Црква празнује усековање главе Светог Пророка, Претече и Крститеља Господњег Јована. У вези са овим догађајем установљен је пост тога дана. Свети Синод се обраћа свим својим духовним чедима и изражава свој протест и негодовање поводом овог музичког догађаја, које се у многим случајевима подсмева светињама хришћансва и њеној историји. Луиза Естер Чиконе скоро на сваким својим концертом, у хришћанским земљама, исказује своје непоштовање и нетолерантност ка религиозним хришћанским осећањима и убеђењима верујућих хришћана. Уз помоћ неких сценских елемената, ова певачица, шаље публици недвосмислене сигнале који противрече православној вери и природи хришћанства. Желећи да упозори своју духовне децу на саблазан, Свети Синод иступа не само против скандалозних сценских иступа, него и не одобрава одржавање таквог концерта и са љубављу упућује своју духовну децу на речи Светог Апостола Павла из његове Посланице Римљанима, глава 6, (11,12,13) :“ Тако и ви сматрајте себе да сте мртви греху, а живи Богу у Христу Исусу , Господу нашем. Да не царује, дакле, гријех у вашем смртном тијелу, да га слушате у похотама његовим. Нити дајте удове своје гријеху за оружје неправде , него предајте себе Богу, као оживљени из мртвих, и удове своје Богу за оружје правде.“, закључује Свети Синод Бугарске Православне Цркве.

 

Симболика музике и сценске преставе која иде уз дотичну певачицу показао се као веома моћно оружје у освајању остатка света. Јер, када се једном народу уништи његова вера, традиција и култура, када му наметнемо нешто глобално, наднационално, универзално, онда ће и он сам престати себе да доживљава као народ и постаће обична заједница људи која живи на истој територији, говори исти језик а сматра се космополитима. У томе је велика улога америчке поп-звезде. Свој први концерт одржан у Москви, децембра 2008 године, Луиз Естер Чиконе је завршила питањем публици „Када сте се задњи пут причестили?“. Треба ли рећи да је и овај концерт био у време православног божићњег поста.

 

Данас, наш српски народ, уморан од комунизма, ратова и глобализма, сатеран у атар Бограда, гледа када ће му се властодршци смиловати и дати парче хлеба, сатеран у градске станове, док им истовремено читави региони благодарне српске земље постају пустиње, нема више ону природну животну енергију која га је красила у прошлости. Најбољи су наши синови убијени у два светска рата, Тито и његови следбеници су Србију после ослобођења опустошили, а негативнма селекција је настављена до данашњих дана. Данашњи носиоцио власти су исти они преобучени комунисти само се зову другим именима а раде за истог послодавца за кога су радили и њихови предходници. Али највише боли што и наша СПЦ-а ћути. Негативна селекција чини се била је најача у Цркви. У време комунизма нико није могао бити хиротонисан за епископа док није потписао да ће сарађивати са тајном службом. Данас срби плаћају рачун таквом стању у држави и цркви.

 

Када је америчка поп-певачица у децембру 2008 године одржала концерт у Моски, 20.000 полицајаца је обезбеђивало концерт. Дошло је до великих сукоба демостраната (православних хришћана) и полиције у Москви. Видимо да се Свети Синод Бугарске Цркве огласио поводом предстојећег концерта.

 

На последњем заседању Сабора СПЦ-е изабран је нови Синод а владика бачки је задужен за изношење званичних ставова. Ко зна, можда је све ово неважно и не заслужује њихову пажњу или је можда сезона одмора па ће се накнадно огласити.

 

„Ко дању иде не спотиче се, јер види свјетлост овога свијета. А ко ноћу иде спотиче се, јер нема свјетлости у њему“, (Еванђеље по Јовану (11-9,10).

 

Младен Олуић, 26.08.2009

http://www.novinar.de/2009/08/28/novi-sinod-spc-i-poznata-ikona-razvrata.html

Последњи пут ажурирано ( петак, 28 август 2009 )
 
< Претходно   Следеће >
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 36 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.