header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Предраг Вучинић: Случај жбира Мирка
Предраг Вучинић: Случај жбира Мирка Штампај Е-пошта
недеља, 03 јануар 2021

 Само захваљујући порталу "Борба за Веру" месецима сазнајемо за дивљања епископа Иринеја (Мирка) Добријевића у Америци. Када је у своје време стигао као нови епископ у Аустралију врло брзо смо за истог сазнали:


да је рекордно у историји СПЦ за три месеца од искушника постао јеромонах; није га хиротонисао патријарх Павле, већ Митрополит Амфилохије; на хиротонији се захвалио језуитском универзитету...; на сликама као монах у оделу, у бициклистичком дресу, стално носи католички оковратник; слика са црначким вођом као представник САД код Милошевића; титула коју у новинама добија "министар спољних послова у СПЦ; у НИНу га помиње уредник Бујошевић као кандидата ДС за Премијера Републике Србије; у "Гласу Јавности" му први интервју излази под називом "Морамо да се припремимо за независно Косово"; садашњи заменик Патријарха Хризостом изјављује да је Иринеј (Мирко Добријевић) племићког порекла; српске новине блиске ДС објављују да је високо образован, радо виђен у Вашингтону и Москви.  Ово за новог Епископа сазнајемо из штампе, а из родне му Америке стижу вести непроверене, али од познатих Срба из заједнице да је хомосексуалац, да му се отац, радник у Форду, убио на дан крсне славе, од школе има две године клавира и курс у Руској цркви у Њујорку.


Први потези када је стигао у Аустралију били су му да се СПЦ укључи у ССЦ (светски савез цркава) и да се уведе служење на енглеском језику, а на жалост епархијота за резиденцију одбија предивни двор у манастиру, а одлази да живи у сиднејском апартману у четврти познатој по хомосексуалцима и блудном ноћном животу. Ускоро нам пристижу и Викиликсове депеше где је непобитно означен као шпијун америчке амбасаде у Београду (детаљније у књизи гос. Врзића), дозвољава славља уз музику у време поста, троши два милона долара на међуцрквена суђења, састаје се са будистима, секташима..., а највећа му је бламажа да пише званично писмо америчкој амбасади у Канбери у коме између осталог тврди да су СПЦ и САД заједно рушили Милошевића. СПЦ у Аустралији званично (а што и дaље важи) региструје као компанију Serbian Orthodox Church in Australia Pty Ltd, а у којој је директор. Извињавам се за дела која нисам набројао, а сигурно их има. 

После свега набројаног СВИ, да поновим СВИ Срби у Аустралији су сасвим јасно и чисто знали ко им је за епископа дошао. Локални лист "Српски глас" у сваком издању га хвали као севернокорејске новине свога вођу, а епархијске новине и портал превазилазе чак и корејски ТВ дневник. Свештеник цркве Свети Сава изјављује да "када је ушао у цркву Иринеј као да је ушла божанска светлост", протојереј Чедомир Видеканић га предлаже за Нобелову награду (добро сте прочитали) и за новог Патријарха, отац Бора опет каже да "беседи као Јован златоусти", а верни народ га где год дође поздравља са усхићењем, а он онима који су највише и донирали дели као лопатом ордење Светог Саве. 

Онда изненеда у Аустралију стиже патријатх уз многољудну пратњу, а после његовог доласка нам драги и омиљени епископ Иринеј (Мирко) Добријевић одлази да усрећи Србе источне америчке обале, а таман у време када стижу велике паре за обнову цркне у Њујорку.

Дуг је пут, није Иринеј ни стигао на одреддиште, а већ су попови и поједини парохијани у Аустралији почели да причају да је добро да нам је такав јеретик и педер отшао, то говоре исти они који су му руку љубили, са њим паре пребројавали и код народа му споменик дизали.

После свега у Аустралији остаје у новоизграђеном храму у Сиднеју фреска несрећног Иринеја. Ова фреска није само срамотни жиг свештенику и управи који су то на безобзирно полтронски начин урадили, него је и срамота за свештенство, монаштво и верни народ српске цркве у Аустралији који су погнуте главе трпели јеретика и жбира америчког, не само трепећи га, него бестидно му љубећи стопе. Срам ће нас надживети (Кафка). 

Несрећни су нам дани у отаџбини Србији, чедоморстава више од рођења, празне нам се села и градови, сиротиња и беда, духовно посртање. Да ли смо жртве светске завере или нас Бог кажњава што погнуте главе идемо кроз живот и јеретике проглашавамо за свеце.

" А тиранству стати ногом заврат, то је људска дужност најсветлија"

 

Предраг Вучинић Аустралија

Последњи пут ажурирано ( уторак, 05 јануар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 27 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.