header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Дискриминација без преседана: коронаверски врх РПЦ затвара врата храмова за старије људе
Дискриминација без преседана: коронаверски врх РПЦ затвара врата храмова за старије људе Штампај Е-пошта
недеља, 03 јануар 2021

 Руска Православна Црква Московске Патријаршије позвала старе особе да на Божић не иду на Службе због короне

Руска Православна Црква Московске патријаршије, у лицу коронаверца патријарха Кирила и његових јеретика иларионаца, позвала је старије особе међу верницима да на Божић остану код куће и не долазе у храмове како би избегли коронавирусну заразу.

У РПЦ кажу да се исповест и причешће могу обавити и код куће. Патријарх Кирил је раније приметио да се због пандемије број парохијана смањио за скоро половину. РПЦ препоручује својим старијим  верницима да остану код куће на Божић и да се уздрже од посећивања цркава како би наводно смањили ризик од заразе корона вирусом.

Други по рангу руски екумениста и коронаверац председник Одељења за спољне црквене везе Московске патријаршије митрополит волоколамски Иларион, у емисији „Црква и свет“ на ТВ "Россия-24", рекао је да у већини региона Русије нема ограничења за посету црквама, мада је на неким местима број истовременог боравка у њима ограничен. Поред тога, у неким парохијама Руске Православне Цркве у далеком иностранству, према његовим речима, неки такође неће моћи да славе Божић у цркви.

„Ми, наравно, нашим парохијанима, укључујући оне који живе у Москви и бројним регионима Русије, не препоручујемо посећивање цркава кад год је то могуће, већ препоручујемо праћење служби путем директних преноса“. Уверио је, такође, да је Црква спремна да на одговарајућим основама испоштује све санитарне захтеве власти.

Поред тога, према његовим речима, за старије парохијане који не могу да дођу у храм, организује се кућна посета свештеника како би могли да се исповеде и причесте.

 

Уредништво руског сајта „Москва Трећи Рим“ на ову вест дало је следећи коментар:

„Он (Иларион) савршено добро разуме да је то физички немогуће, јер већину људи у храмовима чине старије особе, па свештеници неће моћи да посете стотину, две или три стотине пензионера како би их причестили.

 

Гунђајевци (следбеници руског патријарха Кирила Гунђајева – нап. „Борба за веру“) су на празник Рођења Христовог намерно лишили старе људе црквених Тајни, које су оне – као ником другом – крајње потребне. Пензионери могу да иду у тржне центре, да путују препуним јавним превозом, итд., али не могу да дођу у цркву на исповест и причешће. Ко има ум, нека разуме!

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 04 јануар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 56 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.