header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Тријумф Антихриста у Грчкој – храмови затворени до 12. јануара
Тријумф Антихриста у Грчкој – храмови затворени до 12. јануара Штампај Е-пошта
недеља, 03 јануар 2021

 Званично представник грчке владе Стелиос Петсас изјавио је 2. јануара 2021., да ће ове године празник Богојављења протећи са затвореним вратима храмова за вернике, известила је грчка агенција црквених новости „Ромфеа“.

Према његовим речима, према одлуци премијера Мицотакиса о строгом карантину у вези са пандемијом коронавируса, Грчка православна црква требало би да затвори цркве за вернике на десет дана. Према другој информацији, реч је о периоду од 3. до 12. јануара 2021.

„Наше цркве остаће затворене за вернике, а на дан Богојављења неће бити освећења воде напољу“, нагласио је Петсас (у томе је тријумф грчких сатаниста, ускратити вернике и природу за освештану воду, која је погубна за демоне!!!  - нап. „Борба за веру“). „Ромфеа“ напомиње да је по претходном договору између Владе и Светог Синода, Богојављење требало да буде прослављено у присуству верника.

Богојављење је државни празник у Грчкој, којим се завршава прослава 12 божићних дана. Традиционално, прослава Богојављења у свим крајевима земље започиње вечерњом службом у храму уочи 5. јануара. По њеном завршетку, свештеник иде од куће до куће и босиљкачком и светом водом кропи домове.

Грчка Црква врши велико освећење воде обавља по „новом календару“, односно 6. јануара. Данас, најчешће, ради освећења воде, поворка свештеника и верника иде до воденог тела - мора, реке, језера или чак резервоара.

„Савез православних новинара“ Русије раније је писао да је у Грчкој свештеник кажњен са 1.500 евра због служења Службе са учешћем верника.

 

Извор: „Борба за веру“

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 04 јануар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 24 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.