header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Заиграла мечка и пред њихов home: Опустошене продавнице у Великој Британији (фото)
Заиграла мечка и пред њихов home: Опустошене продавнице у Великој Британији (фото) Штампај Е-пошта
среда, 06 јануар 2021

 Празни рафови, помама за хлебом и тоалет папиром

У продавницама широм Велике Британије испражњени су рафови, а Британци панично купују и преко интернета, што је довело до застоја у раду сајтова који се баве онлајн трговином. Масовну куповину и складиштење намирница изазвале су строге мере закључавања, најављене и уведене са циљем спречавања ширења вируса корона.

Велика Британија је у уторак забележила рекордан број нових случајева заразе вирусом корона, чак 60.916, а верује се да је код многих новозаражених реч о новом соју вируса који много заразнији. Британски премијер Борис Џонсон најавио је прексиноћ да ће „закључати“ Енглезе. Они ће смети да напуштају домаћинство само у хитним случајевима.

Сличне мере уведене су у Шкотској, а Велс и Северна Ирска такође су под највишим нивоом ограничења због пандемије.

На друштвеним мрежама деле се фотографије празних рафова великих британских ланаца супермаркета, као и Британаца који у колицима гурају велике количине тоалет папира, воћа, поврћа и хлеба у страху да због вишенедељног карантина неће моћи да напуштају своје домове, осим у хитним ситуацијама.

На интернет страници британске владе се, пак, наводи да је куповина основних потрепштина дозвољена и према новоуведеним ограничењима, а власници супермаркета позивају су купце да не гомилају залихе.

Међутим, у уторак је објављено да су апликације за доставу робе из супермаркета имале озбиљних проблема, јер су власници трговина били приморани да ограниче приступ испоруци хране због велике потражње.

Карантин ће у Енглеској највероватније бити на снази до средине фебруара, а строге мере у Шкотској неће бити укинуте пре краја јануара.

 

Извор: "Спутњик"

Последњи пут ажурирано ( среда, 06 јануар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 13 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.