header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Патријарх коронаверац - уместо о Рођењу Христовом, у Божићној посланици говорио о вирусу Штампај Е-пошта
петак, 08 јануар 2021

 "ГЛУПИ СУ ОНИ КОЈИ НЕ ВЕРУЈУ У БОЛЕСТ И ИГОНИРШУ МЕДИЦИНСКЕ САВЕТЕ"

Патријарх московски и читаве Русије Кирил сматра да је неразумно игнорисати епидемију вируса корона и медицинске препоруке и људе који се тако понашају упоредио са неверницима.

„Знам да постоје људи који ни у шта не верују, ни у болест, ни у опасност, игноришу медицинске савете. Али ми који верујемо знамо да на свету не постоје само ти глупи и неразумни људи – а можемо их тако назвати – него да постоји и мноштво људи који у Бога не верују. Феномен неверовања постоји и он је увек опасан. Веома је опасно када људи не верују у Бога, опасно по живот. Исто тако као што је данас опасно ако људи не верују у ширење инфекције и не чувају се“, рекао је патријарх током проповеди после литургије у Храму Христа Спаситеља у Москви на бадњи дан.

Патријарх је рекао да је неопходно поштовати препоруке лекара: носити маске, држати дистанцу, јер, како је додао, наша неопрезност може да буде узрок страшне болести.

„Позивам вас све да се понашате у складу са тим захтевима. Не треба их игнорисати“, рекао је Кирил и додао треба долазити у храмове али уз поштовање санитарних мера.

У својој божићној посланици која је објављена на веб-сајту Руске православне цркве патријарх је позвао вернике да се моле за све оне који су оболели од вируса корона и да помажу ближњима.

„Данас када народи на читавој Земљи преживљавају сложена искушења нове болести, када су срца људи испуњена страхом и забринутошћу за будућност, од изузетне важности је ојачати саборну и појединачну молитву, допринети Господу улажући посебан напор у чињење добрих дела“, навео је патријарх.

Како је раније објављено у Московској патријаршији вечерашњу божићну литургију ће у Храму Христа Спаситеља служити патријарх а то ће традицинално преносити телевизије од 23 сата по локалном времену.

Због вируса корона ове године богослужењу неће моћи да присуствују старији од 65 година и хронични болесници (овде:).

Извор: "Спутњик" 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 08 јануар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 19 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.