header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Слободан Динић: Григоријевих 300 изузетних НАТО регрута
Слободан Динић: Григоријевих 300 изузетних НАТО регрута Штампај Е-пошта
субота, 09 јануар 2021
            Празничне дане београдска чаршија прекраћује погађајући ко улази у 300 Григоријевих супермена који ће Србију одвести у „светлу будућност“ звану топовско месо НАТО пакта.
            Заиста тешко је регрутовати и тридесет, а не тристотине разумних људи који ће поћи за овим визионаром кога нико из најближе околине не узима за озбиљно.

Ипак, два имена су несумњива:

Први је легендарни опозиционар Млађан Ђорђевић, иначе прави аутор маркетиншке преваре о 300 изузетних НАТО регрута. Млађа је желео да сам буде генерал ове виртуалне јединице, али се суочио са чињеницом да га после три деценије бављења политиком нико не препознаје. Тинејџери када виде његову фотографију, ни данас не знају ко је заправо тај човек. Не кажу: „Наш политички идол, наш председник“, него: „Види Паја Патак или Хомер Симпсон“.  У најбољем случају кажу: „Јел ово онај који је у Хаг послао Караџића и Младића, уз Гришину подршку?“ Стога је место команданта препустио свом саборцу који више води бригу да се његова фризура допадне новинаркама N1, него и служењу литургије, посту и молитви.

  Други члан 300 величанствених је, без сваке сумње, владика пожаревачки Игњатије. Он није баш прави добровољац. Задовољан је својим животом. Од сиротињске младости у селу крај Ниша, коју је провео колико сит, толико и гладан, спасли су га школовање о трошку цркве у богословији, факултету, постдипломске у Грчкој. И то буквално све за џабе. Све са благословим Патријарха српског и Светог Синода. Где то још има. Али, у Грчкој су га стартовали и купили заувек Цариградски калуђери. Од њих је попио причу да је Патријарх у Цариграду православни папа, да га и СПЦ мора беспоговорно слушати, да је Свети Сава на превару стекао аутокефалност, итд, итд... И од када је постао владика у Пожаревцу, он то беспоговорно извршава. Заборавио је да му две деценије родитељи ни гаће нису купили, него само црква коју је основао Свети Сава, кога он, као ни патријарха српског, више не признаје и не слуша.  Тако се и кандидовао да га Григорије, као идеалног кандидата за НАТО-патријарха уврсти у елитних 300 који треба Шумадинце да наведу да прођу као домобрани под Стаљинградом.

Григоријеви и Млађини НАТО виртуелни „Спартанци“ се неће смирити док на челу СПЦ не виде НАТО послушника који ће Српску цркву испоручити Цариградском папи на тацни. Зато ових дана несрећни оцеубица Теодосије копа рукама и ногама да се избави са Косова јер му је Григорије наменио нечасну улогу уколико НАТО кандидат за патријарха не победи на изборима. Улогу да Пећку патријаршију прогласи једином истинском патријаршијом и да раколи СПЦ на два дела. Око Пећке патријаршије Григорије планира да окупи све НАТО владике од Косова преко Црне Горе до Херцеговине, коју би потом признао Цариградски папа, а цркву у Србији да прогласе филијалом руске цркве и партијском црквом сатрапа Вучића.

Под изговором борбе против Вучићевог режима прави циљ борбе НАТО „Спартанаца“ је затирње СПЦ. Даље растакање цркве Светог Саве би ишло сукцесивно, док се не сведе на простор Београдског пашалука.

Слободан Динић

Последњи пут ажурирано ( недеља, 10 јануар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 4 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.