header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow "Борба за веру" је прошла све могуће скенере критике и остаје једини медиј истине
"Борба за веру" је прошла све могуће скенере критике и остаје једини медиј истине Штампај Е-пошта
уторак, 19 јануар 2021

 Драга моја браћо у Исусу Христу, Бог се јави!

После дугих 12 или можда 14 година, активно праћења вашег канала, и прочитаних на хиљаде страна ваших текстова, одлучио сам да вам пишем, бар сам вам толико дужан, јер уз вас сам утврђивао веру, духовно сазревао и налазио утеху да нисам усамљен у својим размишљањима.

Хвала Господу Створитељу Неба и Земље што постојите!

        Борба за веру је прошла све могуће скенере критике и остаје једини медиј истине у овим смутним временима. Она је сламка спаса, лакмус папир истине, последња свећа истине у тами лажи и путоказ ка спасењу једином и истинском Спаситељу света Господу Исусу Христу. У смећу од окупаторских новина као што су блиц, ало, еспресо, данас, политика и других окупаторских тв и радио станица, Борба за веру исијава као драги камен истине и одолева свим нападима непријатеља, закриљена крилима Светих Анђела Небеских, јер има свети циљ одбране истине нашега Господа Исуса Христа. Сарадници Борбе за веру су савремни апостоли који бране и шире речи истине нашега Господа Исуса Христа, када су му скоро сви окренули леђа. Борба за веру надахњује, просвећује и оно што је најважније информише слуге нашега Пастира правоверно о свим апокалиптичним догађајима и дешавањима кроз Библијску лупу и Свете списе наших Светитеља.

Како смо уопште дошли довде?

Хтео бих са вама да поделим мисао једног од наших Светитеља, да нечастиви није могао да се зацари докле год је постојала литургија на Црквено-словенском (старосрбском) језику, језику Анђела, једином језику који није имао псовке. Промена лигургије и обреда предата од Светих Апостола Господа Исуса Христа, је постала опсесија окупатора како да убеди народ у оно што је “неизбежно” и саму мисао им је дошапнуо нечастиви:

“Врло је лако. Па реците да хоћете да литургију приближите људима на њиховом матерњем језику, јер ништа не могу да разумеју на Црквено-словенском језику.”

Ту смо. Да ли је то било случајно? После 2000 година служења литургије на Црквено-словенском (старосрбском) језику, језику Анђела и сигурне благодати и заштите Божије, стиже нам нешто ново. Чим је нешто ново, мора да је добро, мисли просечан човек.

Да ли је “тај проблем” могао да се реши на други начин, нпр. да људи после литургије остану у Цркви да им се објасни и преведе смисао литургије и колико је њих заиста то и интересовало?

Или да можда науче Црквено-словенски (старосрбски) језик, језик Анђела, који је по свему судећи намерно избачен из школског програма како би ти списи и велико духовно благо Србије остало да самује и скупља прашину у тмини неке приватне библиотеке, неког богатог колекционара старих Србских Рукописних списа и књига.Па пројекат реформе језика преко Вука Караџића, и Ђуре Даничића који су учествовали у распродаји Србских Светих Списа, реликвија и светиња:

Чајничко четворојеванђеље, Врутачко четворојеванђеље, Даничићево четворојеванђеље, Дивошево четворојеванђеље, Довољско четворојеванђеље, Никољско четворојеванђеље, Прпковићево Јеванђеље, Софијско Jeванђеље, Пловдивски зборник - Почетие свиета, Хвалов зборник...

Званично објашњење је да су списи после другог светског рата изгорели након бомбардовања библиотеке 6.4.1941, иако реалност проналажења истих у библиотекама и музејима Русије, Француске, Аустрије, Ирске и широм света, указује да списи нису изгорели него су пре бомбардовања библиотеке изнешени из наше земље у непознатом правцу или још горе продавани!

Подробније о томе можете прочитати о Никољском четверојеванђељу које се данас налази код сер Честер Битија у Даблину, што целој причи даје нову димензију и важност старих Србских Рукописних списа и књига.

Више о томе на доњим линковима:

https://cacak-dis.rs/elektronska_izdanja/Glas_biblioteke_12/pdf_

https://www.srpskaistorija.com/

https://www.rts.rs/page/magazine/sr/story/

Онда ту је и чињеница да Мирослављево јеванђеље није наш најстарији рукопис, а званична струка каже да јесте, а знамо да Остроијимирово јеванђеље потиче из 10. века...

Па наметање и промена календара папе Гргура, само да православни хришћани не би обележавали празнике Господње у време када је то и намењено.

Па разарање наших 1550 светиња и манастира на Светом Косову и Метохији (Божијој земљи).

Па инфилтрирање страних агената у одежде православних пастира, учлањење СПЦ у светски савез цркава, пројекат екуменизма, па љубљење руку архијеритика, сећам се једног од ваших текстова: “Папа је прстеновао неког издајника православља, а неко је питао када се наводно покајао, а да ли је вратио прстен?”

Па убацивање видео надзора у Свете манастире Божије, под изговором крађе.

Па наметање и уцена свих људи на овом свету биометријским документима.

И сада смо дошли до саме круне пројекта (корона), као казне за све што је допуштено.

Ово не може победити човек, јер га човек није ни пројектовао, а не би могао ни да га реализује, чак и да је успео да га пројектује.

Једини који може све да исправи и врати у своје природно стање, јесте наша једина нада, чији долазак са нестрпљењем чекамо, Јагње Божије, Господ Исус Христос.

Као што се каже у Откровењу Господа Исуса Христа:

“Ко је неправедан, нека и даље чини неправду. Ко је поган, нека се и даље погани. А ко је праведан, нека и даље чини правду, и ко је свет, нека и даље буде свет.” Откровењe (22, 11)

Рекао бих нешто и о донацијама, јер највећи проблем који имате је “paypal”, који никада нисам користио, као и већина ваших читалаца и мислим да је то разлог зашто имате, како ви сами кажете, мало донација.

Дакле, није у питању да браћа у Христу неће да вам помогну, него је у питању начин, бар је то у мом случају проблем. Да ли постоји нека могућност смс уплате на неки број, јер сам сигуран да би сте били изненађени не малим одзивом и уплатом донација?

Али оно што је сигурно, да донације много важније од ових материјалних добијате, а то су молитве ваше браће и сестара у Исусу Христу, да вас Господ благослови и чува у сваком вашем даљем раду у одбрани истине и наше православне вере.

Сигуран сам да ће вам наш мили Спаситељ рећи: “Добро, слуго добри и верни! У малом био си ми веран, над многим ћу те поставити; уђи у радост господара свог”Јеванђеље по Матеју(25,21)

Нека вас Господ са Пречистом Богомајком и Светим Анђелима и свим Светитељима воли и чува као и до сада...

Ваш брат у Исусу Христу,

И.П.

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 20 јануар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 68 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.