header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Свештеник Петар: Целомудреност - отворени разговор са девојкама и женама Штампај Е-пошта
петак, 22 јануар 2021

   ЦЕЛОМУДРИЈЕ (ДЕВСТВЕНОСТ), како физичко, тако и духовно,  - то је највећа сила жене! Тако је било и тако ће бити у сва времена. При било каквим околностима она ће остати непобедива ако буде чувала чистоту поступака, речи и мисли...

          У односима, од жена зависи НЕВЕРОВАТНО много. Не искушавјате, не саблажњавајте мушкарце и саме не падајте у тај бездан блуда. Ако мушкарац воли - он вас пита за брак а не вуче у кревет. Саглашавајући се на интимност ви ћете, дефинитивно, разорити сва добра осећања. Зна се, односи започети блудом осуђени су на пропаст. И чак, ако будете физички заједно и ако на основу блуда, без покајања, заснујете породицу она се неће одржати и породични живот ће постати бесконачни ад; несумњиво ће чистота односа и духовно јединство већ бити уништени заувек.

После свадбе у односима блудника почиње најстрашнији период. Бела хаљина невесте од давнина је била символ чистоте и невиности. Могу ли се наћи међу савременим девојкама истински достојне белог свадбеног руха? Једна од хиљаде? У шта се ми надамо, ако почињемо породични живот од блуда? Засићење физичком интимношћу долази веома брзо - на томе се не заснива породица. И ако нема покајања и исправљања - почињу бесконачне издаје, скандали, сумње, неразумевање, абортуси, разводи, одбачена деца, неподношљива усамљеност... Не правите непоправљиве грешке... Ми нисмо животиње, ми имамо душу, разум, савест.

Шта год да вам говорио и обећавао, наводећи на блискост, подмукао мушкарац - ОН ВАРА И НЕ ВОЛИ, и у његовим очима ви сте просто једна од ништавних јефтиних ствари... Онај који искрено воли, сачуваће своју девојку до брака, неће је развраћати и водити у пропаст. И часни мушкарци не варају жене, своје породице не напуштају, своје вољене не издају. И никаквих оправдања за издају нема.

Чувајте верност једном једином мушкарцу са којим сте у законитом, и дај Боже, венчаном браку! А ако још нисте срели своју половину, још строже чувајте себе, не дозвољавајте да вас искоришћавају и исмевају. Ни близу себи не пуштајте блудне и развратне мушкарце - то су превртљивци и издајице због којих ћете пролити МОРЕ СУЗА.

Силе зла, ако упаднете у блудне односе, у комаде ће вам разорити душу, довести до очајања, уништити све добро и свето, и упропастити - баш то и јесте циљ ђавола. Ко од вас би могао да преспава са покојником? Страшно и ужасно је и замислити? А у блуду баш то се и дешава - сједињење са духовним мртвацем. Ви постајете једно тело са мртвацем - духовно умрлим човеком! Ту мрску гадост никада нећете опрати. Чак и ако Бог опрости, у вашем сећању то ће остати заувек и бол вас НИКАДА неће пустити. Не трујте себи живот смртоносним отровом блуда. У Светом Писму је написано "Не варајте се, блудници Царства Божијег неће наследити..." И зар због лажних "задовољстава" и нечистих животињских потреба навући на себе вечну муку и страдање?

Целомудреност (девственост) - то није саамо верност мушкарцу, то је У ПРВОМ РЕДУ верност БОГУ! Сви знају ко су издајници и шта се са њима дешава у рату. Сада је ВЕОМА тешко време. У току је прави духовни рат за наше душе. Блуд је проникао у све области живота - он је као страшна епидемија смрти и грознице, косећи све на лицу места - милион пута страшније него Содом и Гомора. И само појединци данас - они НАЈЈАЧИ људи иду против већине, не подлежући овом смртном животињском пороку, бирајући пут целомудрија, чистоте, јаке вере и надања на Господа. САМО СА БОГОМ СМО НЕПОБЕДИВИ! Бесови кроз моћну пропаганду блуда са страшном силом гурају људе у тај бездан најстрашнијег греха.

И шта вам само неће тврдити "душебрижници", бљештави журнали, сумњиви психолози и "пријатељице": "За мушкарца, без секса, нећеш се удати нити га задржати", "поживи у грађанском браку, роди децу за себе", "Ох, чувај се тако и остаћеш сама и стара девојка са својим принципима"... Кроз уста људи око вас (чак и блиских) - све то вам говори сам непомјаник! Упамтите, да ни један нормалан и частан мушкарац неће да се везује са блудницом, палом женом. Чистота привлачи чистоту. А нечистота тражи нечистоту. Ни један блудник, никада, неће вас учинити срећном, чак и ако је он најбогатији, најлепши и најуспешнији човек на планети.

Рођени, не обмањујте се, не причињавајте себи бол - не јурите за материјалним благом и земаљском "срећом". Човек, живећи у смртним гресима, без Бога и покајања, постаје као звер - жестока и немилосрдна наказа. И шанса да се он исправи веома је мала. Мало ко од нас ће прихватити да носи одећу коју је пре нас носило 20-30 људи са грозним заразним болестима. Везивати се са блудницима - још је страшније. Они сами тону у блато блуда и вас вуку у  тај бездан неопериве прљавштине. Како се може веровати таквом човеку и надати се у срећу са њим?

Никада се не предајте сугестивним тамним силама страха – остати сама, изгубити мушкарца и не упадати због тога у блуд, чубвајући своју част и достојанство. Не надајте се на себе и своје “женске чари“ – свеједно, БЕЗ БОГА СРЕЋУ НЕЋЕШ СТЕЋИ! Верујте у чуда, поуздајте се у Господа и своју савест, ничега се не бојте и не подлежите под лажљиво јавно мњење. Слушајте само БОГА. Ово је ЊЕГОВ МИР и сва васељена живи по ЊЕГОВОМ закону! И само ОН нам је дао Свету Заповест: „НЕ ЧИНИ ПРЕЉУБЕ“ (блуд је исто што и прељуба).

Као светињу поштујте целомудреност (девственост) и увидећете каквим бесконачним радостима и чудима ће се испунити ваш живот. ГОСПОД НАС БЕСКОНАЧНО ВОЛИ, никада неће оставити своје, све ће устроијити на најбољи начин и многоструко наградити малобројне, који у овом безумном свету не сиђу с ума... Бог ће послати праву, чисту и неземаљску љубав, ако је не будемо мењали за жалосне фалсификате. И ако хоћемо да будемо вољени, слободни и срећни, упамтимо да је права срећа и слобода – слобода од греха.

   А шта да се ради, ако се у животу већ десио такав грех? Да, то је веома болно. Али излаза увек има. Исцелити се може само у Цркви! Почните са Светом Тајном Исповести. Православље нам открива светли и радосни пут, пун љубави и благодати, кроз ПОКАЈАЊЕ. Али, овде је неопходна решеност. Или ћеш устати на пут светла и стремити ка Богу или ћеш продужити да падаш низбрдо, вечно се сједињујући с ђаволом. Избор направите одмах.

 

Превод са руског за "Борбу за веру": Н.Ђ.

Извор: https://3rm.info/

Последњи пут ажурирано ( субота, 23 јануар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 6 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.