header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow МИСИОНАР arrow Свештеник Петар: Целомудреност - отворени разговор са девојкама и женама
Свештеник Петар: Целомудреност - отворени разговор са девојкама и женама Штампај Е-пошта
петак, 22 јануар 2021

   ЦЕЛОМУДРИЈЕ (ДЕВСТВЕНОСТ), како физичко, тако и духовно,  - то је највећа сила жене! Тако је било и тако ће бити у сва времена. При било каквим околностима она ће остати непобедива ако буде чувала чистоту поступака, речи и мисли...

          У односима, од жена зависи НЕВЕРОВАТНО много. Не искушавјате, не саблажњавајте мушкарце и саме не падајте у тај бездан блуда. Ако мушкарац воли - он вас пита за брак а не вуче у кревет. Саглашавајући се на интимност ви ћете, дефинитивно, разорити сва добра осећања. Зна се, односи започети блудом осуђени су на пропаст. И чак, ако будете физички заједно и ако на основу блуда, без покајања, заснујете породицу она се неће одржати и породични живот ће постати бесконачни ад; несумњиво ће чистота односа и духовно јединство већ бити уништени заувек.

После свадбе у односима блудника почиње најстрашнији период. Бела хаљина невесте од давнина је била символ чистоте и невиности. Могу ли се наћи међу савременим девојкама истински достојне белог свадбеног руха? Једна од хиљаде? У шта се ми надамо, ако почињемо породични живот од блуда? Засићење физичком интимношћу долази веома брзо - на томе се не заснива породица. И ако нема покајања и исправљања - почињу бесконачне издаје, скандали, сумње, неразумевање, абортуси, разводи, одбачена деца, неподношљива усамљеност... Не правите непоправљиве грешке... Ми нисмо животиње, ми имамо душу, разум, савест.

Шта год да вам говорио и обећавао, наводећи на блискост, подмукао мушкарац - ОН ВАРА И НЕ ВОЛИ, и у његовим очима ви сте просто једна од ништавних јефтиних ствари... Онај који искрено воли, сачуваће своју девојку до брака, неће је развраћати и водити у пропаст. И часни мушкарци не варају жене, своје породице не напуштају, своје вољене не издају. И никаквих оправдања за издају нема.

Чувајте верност једном једином мушкарцу са којим сте у законитом, и дај Боже, венчаном браку! А ако још нисте срели своју половину, још строже чувајте себе, не дозвољавајте да вас искоришћавају и исмевају. Ни близу себи не пуштајте блудне и развратне мушкарце - то су превртљивци и издајице због којих ћете пролити МОРЕ СУЗА.

Силе зла, ако упаднете у блудне односе, у комаде ће вам разорити душу, довести до очајања, уништити све добро и свето, и упропастити - баш то и јесте циљ ђавола. Ко од вас би могао да преспава са покојником? Страшно и ужасно је и замислити? А у блуду баш то се и дешава - сједињење са духовним мртвацем. Ви постајете једно тело са мртвацем - духовно умрлим човеком! Ту мрску гадост никада нећете опрати. Чак и ако Бог опрости, у вашем сећању то ће остати заувек и бол вас НИКАДА неће пустити. Не трујте себи живот смртоносним отровом блуда. У Светом Писму је написано "Не варајте се, блудници Царства Божијег неће наследити..." И зар због лажних "задовољстава" и нечистих животињских потреба навући на себе вечну муку и страдање?

Целомудреност (девственост) - то није саамо верност мушкарцу, то је У ПРВОМ РЕДУ верност БОГУ! Сви знају ко су издајници и шта се са њима дешава у рату. Сада је ВЕОМА тешко време. У току је прави духовни рат за наше душе. Блуд је проникао у све области живота - он је као страшна епидемија смрти и грознице, косећи све на лицу места - милион пута страшније него Содом и Гомора. И само појединци данас - они НАЈЈАЧИ људи иду против већине, не подлежући овом смртном животињском пороку, бирајући пут целомудрија, чистоте, јаке вере и надања на Господа. САМО СА БОГОМ СМО НЕПОБЕДИВИ! Бесови кроз моћну пропаганду блуда са страшном силом гурају људе у тај бездан најстрашнијег греха.

И шта вам само неће тврдити "душебрижници", бљештави журнали, сумњиви психолози и "пријатељице": "За мушкарца, без секса, нећеш се удати нити га задржати", "поживи у грађанском браку, роди децу за себе", "Ох, чувај се тако и остаћеш сама и стара девојка са својим принципима"... Кроз уста људи око вас (чак и блиских) - све то вам говори сам непомјаник! Упамтите, да ни један нормалан и частан мушкарац неће да се везује са блудницом, палом женом. Чистота привлачи чистоту. А нечистота тражи нечистоту. Ни један блудник, никада, неће вас учинити срећном, чак и ако је он најбогатији, најлепши и најуспешнији човек на планети.

Рођени, не обмањујте се, не причињавајте себи бол - не јурите за материјалним благом и земаљском "срећом". Човек, живећи у смртним гресима, без Бога и покајања, постаје као звер - жестока и немилосрдна наказа. И шанса да се он исправи веома је мала. Мало ко од нас ће прихватити да носи одећу коју је пре нас носило 20-30 људи са грозним заразним болестима. Везивати се са блудницима - још је страшније. Они сами тону у блато блуда и вас вуку у  тај бездан неопериве прљавштине. Како се може веровати таквом човеку и надати се у срећу са њим?

Никада се не предајте сугестивним тамним силама страха – остати сама, изгубити мушкарца и не упадати због тога у блуд, чубвајући своју част и достојанство. Не надајте се на себе и своје “женске чари“ – свеједно, БЕЗ БОГА СРЕЋУ НЕЋЕШ СТЕЋИ! Верујте у чуда, поуздајте се у Господа и своју савест, ничега се не бојте и не подлежите под лажљиво јавно мњење. Слушајте само БОГА. Ово је ЊЕГОВ МИР и сва васељена живи по ЊЕГОВОМ закону! И само ОН нам је дао Свету Заповест: „НЕ ЧИНИ ПРЕЉУБЕ“ (блуд је исто што и прељуба).

Као светињу поштујте целомудреност (девственост) и увидећете каквим бесконачним радостима и чудима ће се испунити ваш живот. ГОСПОД НАС БЕСКОНАЧНО ВОЛИ, никада неће оставити своје, све ће устроијити на најбољи начин и многоструко наградити малобројне, који у овом безумном свету не сиђу с ума... Бог ће послати праву, чисту и неземаљску љубав, ако је не будемо мењали за жалосне фалсификате. И ако хоћемо да будемо вољени, слободни и срећни, упамтимо да је права срећа и слобода – слобода од греха.

   А шта да се ради, ако се у животу већ десио такав грех? Да, то је веома болно. Али излаза увек има. Исцелити се може само у Цркви! Почните са Светом Тајном Исповести. Православље нам открива светли и радосни пут, пун љубави и благодати, кроз ПОКАЈАЊЕ. Али, овде је неопходна решеност. Или ћеш устати на пут светла и стремити ка Богу или ћеш продужити да падаш низбрдо, вечно се сједињујући с ђаволом. Избор направите одмах.

 

Превод са руског за "Борбу за веру": Н.Ђ.

Извор: https://3rm.info/

Последњи пут ажурирано ( субота, 23 јануар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 10 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.