header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Вика је у Содому и Гомору велика, и грех је њихов грдан" Штампај Е-пошта
уторак, 01 септембар 2009

Организатори Параде поноса: Долазе гости из целог света

Аутор: Бета | 01.09.2009. - 12:10

         Организациони одбор Параде поноса 2009. године саопштио је данас да манифестацију која је најављена за 20. септембар у Београду подржавају многобројне међународне институције и организације за људска права и да стижу и најаве гостију из света.

Због најаве доласка и подршке лезбејки и гејева и активиста за људска права из разних држава, Организациони одбор Параде поноса је најавио да ће о томе обавестити амбасаде земаља чији држављани стижу у Београди затражити заједнички рад на максималној безбедност посетилаца.

Такође, организатори ће прецизна безбедносна упутства, доставити свим учесницима скупа како би Поворка поноса прошла у најбољем могућем реду и сигурност била на највишем нивоу, пише у саопштењу.

Наводи се да су ILGA Europe (Европска геј-лезбејска асоцијација), InterPride (Међународна асоцијација Прајд координатора), ILGCN (Међународна геј-лезбејска културна мрежа), Slavic & Moscow Pride - само неке од иностраних организација које су подржале београдску манифестацију.

Манифестација Парада поноса биће одржана под слоганом "Време је за равноправност", а како се наводе организатори, указаће на положај једне маргинализоване и дискриминисане друштвене групе у Србији.

Наводи се да више од 60 невладиних организација из целе Србије подржава идеју одржавања те манифестације.

Из региона је раније стигла подршка од загребачког Pride-a, Женске Алијансе Македонија, сарајевског Удружења Q, LGBT групе Iskorak и лезбејске организације Kontra из Хрватске.

Последњи пут ажурирано ( уторак, 01 септембар 2009 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 9 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.