header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Југослав Кипријановић: Пристајете ли на нову нормалност Штампај Е-пошта
четвртак, 28 јануар 2021

 Уместо да се за нешто што треба да траје привремено уведе ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА, увела се НОВА НОРМАЛНОСТ

ШТА ЈЕ НОВА НОРМАЛНОСТ?

Током прошле и ове COVID године, срели смо се са још једним термином: НОВА НОРМАЛНОСТ. Шта она заправо значи?

Најпре, требало би приметити да се овај термин већ раније користио за неке „локалне” здравствене или економске ситуације. Међутим од како је човечанство таоц корона вируса (ма шта он био), термин добија своје пуно значење.

Наравно, као и увек када се нешто уводи или експериментише, дозира се постепенено, да се „раја не досети”. Уместо да се за нешто што треба да траје привремено уведе ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА, увела се НОВА НОРМАЛНОСТ. Она је пласирана у јавност током 2020. године и подразумева промене у свакодневном животу већине људи: ограничавање личних контаката, руковања и загрљаја, физичко дистанцирање, школовање и рад од куће, ношење маски… Тако дефинисана, требало је да се заврши када се пронађе вакцина против вируса SARS-CoV-2.

НОВА НОРМАЛНОСТ У СРБИЈИ

И ево. Вакцине су увелико у употреби широм света, али НОВА НОРМАЛНОСТ не престаје. На порталу еУправе Владе Републике Србије и даље се може наћи као актуелна изјава директора Канцеларије за ИТ и еУправу, доц. др Михаила Јовановића:

Начин живота који морамо да водимо због коронавируса, као и нова нормалност у којој се сви налазимо, једноставно намеће да је електронски начин комуницирања сада неопходан. еУправа је одговор у овим изазовним временима и стога још једном апелујем на све органе јавне управе да омогуће грађанима да своје послове које имају са државом заврше путем мобилног телефона или рачунара.

(ИН)ВАЛИДАЦИЈА

Шта се у још појавило као део НОВЕ НОРМАЛНОСТИ? Вакцинација је почела, а без обзира на избор произвођача, по писменом пристанку и обављеној вакцинацији, свако добија ЕЛЕКТРОНСКУ ПОТВРДУ О ВАЛИДАЦИЈИ COVID-19 ВАКЦИНАЦИЈЕ.

 

Појавиљивање оваквог вида валидације, моментално ме подсетило на сјајан филм Андрју Никола из 1997. које се зове ГАТАКА.  У постапокалиптичном, еугеничком, свету људи се деле на оне који су настали у епрувети, укрштањем најбољег генетског материјала родитеља – они се називају ВАЛИДНИ. Њих, у складу са „бустованим” интелектуалним и физичким способностима, чека светла будућност, привилегије, живот у изобиљу и каријера.

Сви они који су зачети пририодним путем, из љубави супружника, су ИНВАЛИДНИ. За њих је предвиђена судбина губитника: без права на врхунско образовање, ограничење кретања, строги надзор, а врхунац успеха је да раде као чистачи и курири у, за њих, забрањеном граду.

 

НОВА НОРМАЛНОСТ ИЛИ НОВИ ТОТАЛИТАРИЗАМ?

Нећемо дуго чекати да видимо да ли ће широм света, па тако и у Србији, валидација вакцинације као део НОВЕ НОРМАЛНОСТИ (New normal) бити услов за слободно кретање, пре свега у иностранство. У свету брзих комуникација и једноставног и безбедног кретања, свако ко не буде могао да се креће слободно по кугли земаљској биће у најмању руку спутан, а неко и трајно онеспособљен, да се сретне са својом најближима или да се бави неким послом. Узмимо само за пример колико је угоститеља и хотелијера трајно уништено од како се ограничава и условљава кретање широм планете.

Наравно, креатори НОВЕ НОРМАЛНОСТИ, нису предвидели да они који су прележали вирус короне и стекли природним путем антитела такође добију ПОТВРДУ О ВАЛИДАЦИЈИ. Вакцина би требало да вештачки изазове организам човека на стварање антитела и она се валидира, а ко их је стекао природно, то се не валидира. Разлог је једноставан: природно стицање антитела квари ваксерски бизнис глобалним елитама и колонијалним властима које га спроводе по свим земљама широм света.

ХОЋЕ ЛИ СЕ ЗАВРШИТИ НОВА НОРМАЛНОСТ?

Током 2021. године сазнаћемо да ли ће се НОВА НОРМАЛНОСТ завршити или ће постати НОРМАЛНОСТ. Иако вакцинација траје, а званични подаци говоре о скоро 400.000 оних који су били заражени (99% оболелих су преживели, што значи да су стекли антитела), реалан број људи са природно стеченим имунтететом је вероватно много већи од званичних података.

Ипак, забрињава „појава” тзв. „британског соја” вируса у Србији, за који смо чули од самог врха државе. Да ли ће „нови сој” продужити НОВУ НОРМАЛНОСТ или ће вакцине „решити” овај проблем, ускоро ћемо сазнати.

 

Извор: https://www.ifamnews.com/sr/

 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 28 јануар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 38 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.