header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Николај Светлов: Уговор с ђаволом Штампај Е-пошта
субота, 30 јануар 2021

 У данашње време је високо развијена рачунарска технологија. Практично сви процеси се преводе у електронски облик. За то се праве програми које, још увек, највише издају западне компаније.

При инсталисању програма веома често иде текст на енглеском језику. И овде корисника рачунара чекају непријатна изненађења. Јер не знају сви енглески језик. Има много корисника који нису посебно учили енглески, али раде с рачунаром. Али и професионаци или просто људи који владају енглеским језиком, не треба да се опусте.

Јер и они могу, из непажње или лењости, пасти у духовну замку. Зато што су програмери људи који нису православни а некада су то и сатанисти. Они стављају у текст разне антихришћанске реченице. Карактеристичан пример такве антихришћанске провокације је један случај, који се десио у Енглеској.

По информацијама сајта "Седмица.Ру", заигравши на људску лењост и непажњу, сарадници британскe продавницe рачунарских игара "GameStation" добили су права на бесмртне душе 7500 купаца. Није тајна, да се многи корисници мрежних сервиса, и он-лајн  купаца, с условима закључења уговора саглашавају, не читајући их. То су и искористили подмукли бизнисмени који су само на један дан додали следећи пасус на корисничку сагласност:

"Постављајући своју поруџбину на овај сајт у први дан четвртог месеца 2020. године од Р.Х., ви се саглашавате да нам дате неотуђиво право да искористимо, у било ком тренутку, почевши од ове секунде, вашу бесмртну душу. У случају да ми пожелимо да искористимо вашу сагласност, [...] ви се обавезујете да нам предате своју бесмртну душу у року од пет (5) радних дана од тренутка добијања писменог обавештења од сајта "GameStation" или од његових законских представника.

Ми задржавамо право на доставу поменутог обавештења у виду двометарских ватрених слова, истовремено отказујући било какву одговорност за повреде које тим словима могу бити учињене. У случају да ви: а) не верујете у постојање бесмртне душе, б) не желите да нам је предате, - једноставно откажите дату опцију и продужите обичну процедуру попуњавања поруџбине".

По подацима продавнице, целих 88% купаца без размишљања је дало своје душе и само 12% их је искористило одговарајућу опцију и отказало сумњив договор. При томе су ови последњи добили, од продавнице, новчану награду за пажњу у висини од 5 фунти.

Као што се види, резултати овог експеримента заслужују пажњу. Јер испада, да је скоро 90%  људи способно да лако закључи било какав договор - чак и с ђаволом! - и чак да то и не примети.

Ова прича показује колико човек, који ради с рачунарима, мора бити пажљив, стрпљив, опрезан и обазрив. Јер, "будите трезвени и бдите, јер супарник ваш, ђаво, као лав ричући ходи и тражи кога да прождере". (1 Петр. 5, 8).

 

Превод са руског за "Борбу за веру": Н.Ђ.

Извор: "Москва Трећи Рим"

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 30 јануар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 9 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.