header image
НАСЛОВНА СТРАНА
2021. године – православни Руси иду на поклоништво у домовину Ковида... Штампај Е-пошта
понедељак, 01 фебруар 2021

 26. јануара 2021. године одржан је радни састанак о спровођењу свеобухватног плана главних догађаја посвећених 800-годишњици рођења Светог благоверног кнеза Александра Невског.

Састанку су присуствовали министар културе Руске Федерације Олга Љубимова; Заменик председника Организационог одбора за припрему и одржавање догађаја посвећених 800-годишњици рођења Светог Благоверног кнеза Александра Невског, председник Патријаршијског савета за културу, митрополит псковски и порховски Тихон; Ала Манилова, државна секретарка - заменик министра културе Руске Федерације; Заменик председника Патријаршијског савета за културу јеромонах Павел (Шчербачов); Виталиј Мартиниук, извршни директор РВИО; шефови релевантних профилних одељења и други.

Укупно је за текућу годину планирано више од 50 великих (!!!) догађаја у различитим субјектима Руске Федерације, као и у Белорусији, Казахстану и Кини (!!!).

Свеобухватни план предвиђа сверуске културне, образовне, научне и практичне активности.

Ову вест и фото извештај објавио је на свом „ВКонтакте“ налогу митрополит псковско-порховски Тихон (Шевкунов).

На фотографији: министар културе Руске Федерације и председник патријаршијског савета за културу

У коментарима испод вести било је постављено следеће питање:


„Здраво!

Реците ми, молим Вас, зашто је жена на фотографији без маске?

П.С.

Молим Вас да моје питање не схватите погрешно.

Просто, то „боде очи“.

Хвала Вам. С поштовањем.“

Портпарол руског патријарха Волков је одговорио:

„Све је врло просто – она је није ставила“.

Наталија Мискина је рекла:

„Максиме, једноставно - она је министар културе“.

Игор Москаленко:

„Макиме, она је без маске, јер је она излагач неког питања. На снимку видимо да она говори, зато је скинула маску“.

Детаљна дискусија може се погледати на следећем линку:

https://vk.com/mitropolit_tikhon?

А ово је јучерашња фотографија: Владика у друштву Московљана из сретењског омладинског тима у Псково-Печерској обитељи (без маски, без поштовања социјалне дистанце, па чак ни чаше  нису за једнократну употребу, а момци су дошли из другог, и највише "опасног“, на ковидном плану, региона):


Али, зато су храмовни простори псковских цркава „мудрим“ решењем (линк:) поменутог архијереја у априлу прошле године, били претворени у стајалишта.

П.С. Питам се да ли „кинески другови“ знају да ће „наши ходочасници“ ускоро доћи к њима да празнују?

25. јануара 2021. године власти Шицзјачжуана у Кини, као и други потпредседник владе земље Сун Чунлан, оптужили су римокатолике за још једно избијање коронавирусне инфекције, јавља издање «Life Site News».издание «Life Site News». По речима Сун Чунланја, „постоји потреба за извлачењем поука из ширења епидемије изазване верском активношћу и обустављањем групних активности у верским богомољама и другим местима окупљања“.

Иначе, митрополит Тихон Шевкунов, кога незванично сматрају духовником председника Русије Владимира Путина, један је од оних који је у Руској Цркви најдаље отишао у јереси коронаверја.

Он је прошле године у Псковској области од 31. марта па до следеће одлуке прекиду корона – кампање, био забранио сва јавна богослужења.

Игуманима и игуманијама манастира и старешинама храмова прописао је да богослужења врше само у присуству клира и потребних црквених саслужитеља, без парохијана.

Тадашња коронавирусна хистерија, дала је тајним обновљенцима и филокатолицима пуну слободу деловања, између осталог и укидање хиљадугодишње праксе причешћивања не само болесних, већ и апсолутно здравих мирјана. У псковској митрополији је укидана Литургија Пређеосвећених Дарова, у време прописано Типиком, већ је, уместо ње, служена Литургија Светог Јована Златоустог, у циљу припреме резервних Дарова за причаснике, који су се причешћивали директно из дезинфикованих руку свештеника, без коришћења кашичице. Такође, присуство на Литургији није било обавезно, већ је било дозвољено доћи у „раније договорено време“.

Такође је одлучено да се у храм позивају у групама од највише два човека, а да растојање међу њима мора да буде најмање два метара.

Осим тога, од верника је тражено да целивању икона приступају тек после њиховог претходног брисања дезинфекционим раствором, а било је ограничавања само на осењивање крсним знамењем и поклон.

 

По материјалу са: "Све јереси"

Приређивач: "Борба за веру"

Последњи пут ажурирано ( уторак, 02 фебруар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 13 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.