header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Држава Индијана је постала 21. држава у САД где су отказали конверзиону терапију за малолетнике. Штампај Е-пошта
среда, 03 фебруар 2021

 У америчкој држави Индијани забранили су помоћ малолетној ЛГБТ деци, која желе да промене оријентацију са хомосексуалне и бисексуалне обратно на хетеросексуалну, а конверзиони терапеути, који буду кршили закон, биће подвргнути дисциплинским казнама, укључујући и могући губитак лиценце, преноси riafan.ru.

   Аутор закона је члан сената државе Индијана, члан Демократске пратије, отворени хомосексуалац Џеј Ди Форд. Закон забрањује било какве покушаје променити сексуалну оријентацију или полну идентичност, било ког лица млађег од 18 година.

   Као одговор на донети закон републиканци државе Индијана донели су закон који забрањује медицинским радницима да помажу малолетницима у промени пола од биолошког ка небиолошком полу. По речима противника укидања конверзионе терапије, то крши Устав САД и ограничава права родитеља ЛГБТ деце.

   Да подсетимо да је 20 држава и више од 80 градова у САД  прогласило конверзиону терапију (скуп поступака усмерених на промену сексуалне оријентације човека од хомосексуалне и бисексуалне на хетеросексуалну  - прим. редакције "Трећи Рим") за малолетнике - противзаконитом.

 

 

Приредио за "Борбу за веру": Н.Ђ.

 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 40 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.