header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Мртвачки ковчег схиигумана Сергија отпремљен у Казањ Штампај Е-пошта
среда, 17 фебруар 2021

 Како преноси руска информативна агенција „Интерфакс“,  следбеници оца Сергија Романова, који је ухапшен под оптужбом за наговарање на самоубиство, послали су његов мртвачки ковчег у Татарстан бившем митрополиту екатеринбургшком и верхотурском, сада митрополиту казанско-татарстанском Кирилу, рекла је Сергијева адвокатица Светлана Герасимова.

Према њеним речима, ковчег је отпремљен аутомобилом.

Како смо раније већ известили (овде:), отац Сергије, који је утамничен по налогу агената светске закулисе из редова Московске патријаршије и руских власти, поклонио је свој мртвачки ковчег митрополиту Кирилу, који га је изопштио из Цркве.

Схиигуман Сергије у својој келији пре хапшења

Отац Сергије, који је рашчињен у лето 2020. године под отпужбом за кршења свештеничке заклетве, монашких завета, низа апостолских правила и црквених канона, изопштен је из Цркве 10. септембра. Ипак, више пута је изјавио да не намерава да напусти средњонеуралски манастир, чији је духовни отац био раније.

Међутим, после упада многобројних припадника специјалне полиције, претреса и разваљивања врата на келијама, отац Сергије је ухапшен и пребачен у један од московских затвора.

Последњи пут ажурирано ( среда, 17 фебруар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 24 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.