header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Има ли Браничево епископа? Штампај Е-пошта
четвртак, 03 септембар 2009

Вештице слећу у Градиште

Image
Велико Градиште
          У КАЗАНУ се крчка чаробни напитак, док постројене вештице у друштву духова чекају да се одлучи која је најлепша, а чија је метла најбржа. Све то, са дистанце, мудро посматрају вампири.

          Ово није сцена из неког филма или бајке, већ из земље Србије, лета Господњег 2009. Бар би тако требало да буде, најављују организатори првог “Светског конгреса вештица”, који ће се у петак (наравно, увече) одржати у Великом Градишту, у градском парку надомак Дунава.

 

- Познато је да је баш овде живео Петар Благојевић, први вампир на свету, човек због којег је ову српску реч научила цела планета. А и гроф Дракула нам је ту близу - почиње причу Живослав Лазић, председник општине Велико Градиште, која је стала иза ове несвакидашње манифестације. - Лох Нес има чудовиште, па нека Сребрно језеро има вештице и вампире, зашто да не? Већ сада су се најавили гости из Словеније, звали су и Македонци, очекујемо и неке друге...

Идеја је, како то обично и бива са добрим замислима, потекла из - кафане.

- Разговарали смо о томе да у Великом Градишту има много слепих мишева, па се неко досетио да бисмо могли да у госте позовемо вампире и вештице. Мислио сам да ће све остати на томе, али онда су се људи јако заинтересовали - наставља Лазић. - Појавила се екипа људи која је понудила да то одради на потпуно волонтерској основи. Општину не кошта ни динара, а имаћемо, као мало и туристичко место, добру рекламу. Ево, телефон не престаје да звони.

Да је посреди сјајан маркетиншки потез, сведочи и чињеница да су најаву пренели сви медији из окружења, али и неки светски. Али, хоће ли “конгрес” привући и неке “праве” вештице, чаробњаке и вампире? То нико у Градишту засигурно не зна, мада није тајна да би више волели када би све остало само на забави. Биле оне добронамерне или не, окупљање вештица почеће у 21.30 у Градском парку, а у поноћ ће бити упаљена ломача за вештичју журку, која ће трајати целе ноћи. Шлаг на “омађијану” торту биће стриптиз, када ће се једна девојка скинути. Ипак, не до голе коже, већ само у кожу виле, како би, ваљда, показала да је свака добра жена помало и вештица.

ОСКАРОВАЦ

БАЛ вештица означиће и крај Фестивала туристичког и еколошког филма, који се од 30. августа одржава у овој браничевској општини. Председник жирија тог фестивала је двоструки “оскаровац” Колин Артур, који је награде побрао за најбољу шминку. Нема сумње да ће имати шта “из струке” да види и на лицима српских вештица.

http://www.novosti.rs/

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 03 септембар 2009 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 55 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.