header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Алармантно стање у милешевској епархији!
Алармантно стање у милешевској епархији! Штампај Е-пошта
понедељак, 22 фебруар 2021

 Браћо и сестре, народе Српски, помагајте!

Атанасије Ракита уништи све што се уништити може. Своју политику уништавња и назадовања из епархије бихаћко-петровачке пренео је и на нашу епархију милешевску у којој је све уништио што је годинама стварано.

Најновији догађаји показују да овај Епископ заиста не зна куда, шта и како. Да је изгубљен и као што би он рекао "заточен" у себи самом то је многима јасно. Да њиме управља нека зла, нечастива сила и то нам је познато. О материјалном уништавању нећемо више ни говорити јер је то свима у Цркви познато, а и нама православним хришћанима. Сада је ударио на монаштво и свештенство, на Свету Литургију директно. Укинуо је служење Свете Литургије у манастиру Милешеви која се служила свакодневно. Оца Леонтија, духовника манастира је прво ставио под забрану свештенодејства (из њему (Ракити) само знаних разлога), а затим га преместио у други манастир.

Нашег оца Леонтија који је крстио безброј хришћана крај гроба Светога Саве.

Нашег оца Леонтија који је немало 10 година свакодневно служио свету Литургију у овој древној Светосавској и Вазнесењској светињи.

Нашег оца Леонтија који је узоран монах и архимандрит и неће да игра како Атанасије и њему слични свирају.

Пре оца Леонтија нешто мањи прогон је доживео отац Архимандрит Мелентије само због тога што је говорио истину и само истину са чврстим доказима.

Атанасије Ракита доводи младе свештенике и поставља да служе монахињама у манастиру Милешеви, најпре мислимо на потрчка Николу Перковића. Следећи корак је долазак оца Теофила за служашчег у манастиру Милешеви. Јер мало је оцу Теофилу да буде игуман три манастира па му Ракита даје и четврти. Отац Теофило је најспособнији и најбољи па тако може да буде игуман у манастиру Светог Николаја у Бањи , манастиру Дубници, манастиру на Воденој пољани, а од сада ће и у манастиру Милешеви.

Ко ће нам сада износити Руку Светог Саве на поклоњење, кад оца Леонтија нема?! Сестре то не могу.

Браћо и сестре, народе Српски православни, молимо вас, време је да реагујемо. Ову несрећу што се крије иза плашта мантије, што има жену и децу отерајмо из наше епархије.

Верни народ Пријепоља

Последњи пут ажурирано ( уторак, 23 фебруар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 23 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.