header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Селимир Јовановић: Осврт на осврт ипођакона Николе Збиљића Штампај Е-пошта
четвртак, 25 фебруар 2021

 На "Борби за веру" је 22. фебруара објављено једно - по расуђивању - чудно реаговање (овде:), а поводом вести о "(Не)намерном признању творца "Астра Зенека" вакцине" (овде:). Још је чудније што га је написао један клирик. Тачно је да има разних врста стерилизација, али никако није тачно да се термин ‘стерилисање’ или ‘стерилизација’ користи у контексту ослобађања људског бића од бактерија или вируса.

Прво, зато што је то немогуће, јер бактерије и вируси чине наше свакодневно и природно окружење, а друго, зато што нема лекара који ће вам рећи како се термин употребљен према људском бићу, може разумети двојако. Кад се каже ‘стерилизација човека’ онда се тачно зна на шта се мисли – и то се једино може разумети као онеспособљавање органа за репродукцију. И Џон Бел то зна.

У контексту позитивног утицаја вакцина на људска бића, користе се изрази ‘имунизација’ или ‘инокулација’, али никад и никако ‘стерилизација’. Човек се не стерилише као игла од шприца или флашица за бебе.

Нећете чути слично објашњење ни од једног правог лекара, нити ћете га наћи у одредницама речника:

https://sr.wikipedia.org/sr-

Али времена су таква да на Интернету свашта још можемо чути. Зато ваља пазити чему се поклања поверење и увек се треба враћати на речи Христове.

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 25 фебруар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 36 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.