header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow МИСИОНАР arrow Молитва за духовног оца Пресветој Богородици
Молитва за духовног оца Пресветој Богородици Штампај Е-пошта
петак, 02 април 2021

 О, Пресвета Владичице моја, Дјево Богородице, царице неба и земље, услиши вапај моје душе и грешну молитву моју, коју Ти приносим за оца мога духовнога , многострадалног слугу твога (име). Буди му вечно сапутница, у свако време буди уз њега и штити га са светим ангелима.

Укрепи га док бди, чувај га док спава и теши га док плаче; бодри га у очајању, избављај га од невоља, ослобађај од клевета и подижи га у немоћи. Порази демоне који устају на њега, и у смртној опасности буди му помоћница. Учини га, из дана у дан, страшнијим за видљиве и невидљиве непријатеље, да би знали да је он Твој слуга, Богомајко; Ти Која си родила Бога и Цара, Коме припада част и поклоњење у векове векова. Мајко Божија, умекшај  срца злих људи који устају против њега. Ти видиш тугу и муку мога оца духовнога и само Теби јединој су познате његове патње. Ти знаш и све тајне душе његове. Погледај на њега са Небеса, олакшај његова страдања и покриј покровом својим, посети га небесном милошћу својом, пошаљи благослов на дела његова и пошаљи му невидљиву помоћ. Његовим светим молитвама дај и мени, смирење, самоукоревање, трпљење, кротост, целомудреност ћутање и заштити ме од свих искушења видљивих и невидљивих непријатеља.

Последњи пут ажурирано ( субота, 03 април 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 43 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.