header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕЈЕРЕС ЕКУМЕНИЗМА arrow Шта правоверни Руси кажу о новом српском патријарху
Шта правоверни Руси кажу о новом српском патријарху Штампај Е-пошта
четвртак, 04 март 2021

 Један од најозбиљнијих руских антиекуменистичких и антимодернистичких сајтова „Све јереси“, са кога често преносимо прилоге, известио је своје читаоце о избору новог српског патријарха. Прилог које су дале „Све јереси“ је кратак, али ефектан. Праверни Руси су се усресредили на оно што је кључно – а то је да је новоизабрани српских патријарх екумениста и протагониста најгнусније јереси која је икада напала Цркву – свејереси екуменизма. Погледајмо тај прилог.

+ + +

Као што је познато, 18. фебруара 2021. године на Архијерејском Сабору Српске Православне Цркве изабран је нови патријарх. За патријарха је изабран митрополит загребачко-љубљански Порфирије (Перић).

Саопштено је да је митрополит Порфирије изабран „апостолским жребом“. Коверат са његовим именом из олтарског Јеванђеља извукао је архимандрит Матеј из манастира Светог Сисоја Великог.

Шта православни хришћани треба да знају о новоизабраном патријарху српском?

Митрополит Порфирије је познат као активни учесник екуменистичких сусрета и екуменистичких молитви, као што су, на пример:

- Милосрђе и праштање (симпозијум) (9.септембар 2015.)

- Осми Вучји Сабор на Криту (19. јуна 2016.)

- Молитва у Асизију, 2016. (18.септембар 2016.)

- XV Генерална скупштина Конференције европских цркава (31. мај 2018.)

- XXVII Међународни симпозијум о православној духовности, посвећен теми „Призвани к животу у Христу“ у екуменистичком манастиру Бозе (Италија) (4. септембар 2019.)

У представљеном видео запису, Порфирије љуби папску десницу током екуменистичких молитви у Асизију у септембру 2016. године.

      

 

Превод да руског и приређивање: "Борба за веру"

Последњи пут ажурирано ( петак, 05 март 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 26 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.