header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Мирослав Вујанић: Референдум наше генерације или папа је крив за све
Мирослав Вујанић: Референдум наше генерације или папа је крив за све Штампај Е-пошта
субота, 06 март 2021
           Каже нови патријарх да је референдум, о томе чије је Косово, био 1389. године!?

Мислим да је ово популистичка и чак неозбиљна изјава новог патријарха. Зашто!? Зато што је нама више него јасно шта је Свети Кнез урадио те 1389. године док је стајао на челу тадашње србске државе.

Ствар је овде шта ћемо ми данашњи Срби чинити по питању одбране Косова или је патријарх ово изјавио држећи се јасно става да и ми треба и хоћемо да поступимо као Свети Кнез Косовски Лазар!? А шта је Свети Кнез урадио!? Он је положио свој живот и принео га као жртву на олтар отаџбине и пред самог Христа те је тако, не само речима, већ и делом заменио земаљско царство Небеским! Јесу ли спремни то исто данас да ураде патријарх, председник и сам народ!? Или ћемо се ми данашњи Срби вечно и слободан сам казати кукавички лицемерно скривати иза великог и мученичког дела Св. Кнеза Лазара и Косовских јунака!? Уколико ми данашњи Срби, од патријарха, преко председника до последњег од нас, хоћемо да сачувамо, не само Косово и Метохију, већ Србију, цео србски народ, децу нашу и србске земље, али пре свега своју бесмртну душу, онда ми морамо без много мудровања, политичке  реторике и дипломатије, на делу да се изјаснимо да ли смо одиста на страни Светог Кнеза Лазара Косовског или смо на страни антихристова НСП. Зато је много прилика! Најпре борба против себе и својих страсти, а онда борба за чисто и нормално друштво, за добар, разуман и честит народ. Борба за здраво потомство. Дакле и најпре борба за духовно оздрављење народа из кога се једино може изродити и здрав физички опстанак. Но како ће све напред наведено да буде здраво, честито и поштено кад на челу србске владе седи једна лезбејка дакле саучесник у смртном содомском греху!? И како ћемо имати здраво друштво кад са ТВ екрана све са државном дозволом пљуште псовке, вулгарности, порнографија!? И како ћемо ми и деца наша одбранити Косово и Метохију ослањајући на историју коју пишу западни издавачи уџбеника. Како се ослонити на битку од пре 600 и више година кад нам деца ништа не знају ни о Јасеновцу који се догодио пре само 80 година, а како ствари стоје деца нам слабо шта знају и о отаџбинским ратовима деведесетих, а тек ништа  о НАТО злочинима над православним Србима који су извршени колко јуче. Уосталом, да ли ми уопште знамо како се бране највише вредности светосавског народа и чува Косовски завет!? Да ли је нама јасно ко стоји иза свих злочина над православним Србима!? Та сазнања, јасна и недвосмислена, су кључ одбране Србије и Косова и Метохије.

Оно што знамо јесте да је Србима пре Косова отета Крајина, Далмација, Лика, Славонија и највећи део Босне и Херцеговине!? Некад давно отета нам је и данашња Македонија. Дакле, ко то и зашто Србима отима све што нам припада!? И шта се крије и ко стоји у позадни свих злочина над православним Србима!?

Тек кад то кажемо, јасно и гласно, онда можемо веровати да је почела истинска и искрена борба за Косово. Без тога све можемо сматрати само као манпипулацију са истином. 

Ваља нам знати да физичког злочина, посебно над целим једним народом, нема и не може га бити без покровитељства и то особито без духовног покровитељства. Покровитељ сваког зла и злочина јесте сам Сатана. А ко је овде на Земљи и у овом свету духовни покровитељ мучења, убиства и прогона Срба на просторима Далмације, Лике, Славоније, Херцеговине, Босанске Крајине? 

Драги Срби, да се не лажемо, исти благослов и исто покровитељство лежи и на злочинима у Јасеновцу и на злочинима у Херцеговини, и у Далмацији и у Босни. Исти благослов стоји и на отимању светог Косова и Метохије јер исти је благослов и на католичком бискупу Степинцу и на Анти Павелићу и Фрањи Туђману, баш као и на католицима Ругови,  Тачију и Харадинају. Исти је благослов био на ратнохушкачкој политици Словеније, Хрватске и БиХ деведесетих. Исти благослов је призивао и НАТО бомбардовање Србије и Црне Горе 1999. године. 

И како рекосмо да физичког злочина нема без духовног покрића, тако кажемо да физички злочин,  кажњавање, сиромашење, мучење, убијање православних Срба и отимање србске земље за крајњи циљ има наше духовно слабљење и крајње смакнуће. А коме је највише стало да духовно, а онда и физички смакне православне Србе?! Баш као што је Сатани као од Бог отпалом анђелу Деници, због сопственог пада, стало да напакости Богу и Његовим створењима тако је и овде на Земљи, отпадницима од Христа највише стало да напакосте следбеницима Господа Исуса Христа. Дакле, наши прогонитељи су најпре они који су Господа распели у Јерусалиму, а то су жидови и њихове вође, а одмах уз њих су они који су најстрашније поцепали Цркву Христову, а то су римокатолици са папом на челу. И као што је пали Деница постао сам Сатана/Ђаво тако је и пали папа постао претеча антихриста. И као што пали Деница и демони његови воде рат у поднебесју, тако пали папа и 'црква' његова некад помоћу крсташа, а данас уз помоћ НАТО-а, воде рат против православних овде на Земљи. Дакле, без двоумљења можемо закључити да иза свих злочина над Православним Србима стоје отпали од Бога Ђаво и његов слуга папа. Стог папу не би требали ни поздравити, а камоли му целив дати. А о томе да га у Србију треба звати ни мислити не треба. Уместо да папу позовемо у Србију ми требамо по учењу и упутству Светог Козме Етолског да га проклињемо јер папа је крив за све! Може папа и да се поклони у Јасеновцу, али хоће и Сатана да се претвори у анђела само да би човека преварио.

БОРБА ПРОТИВ ПАПЕ И АНТИХРИСТА ЋЕ БИТИ СВЕТОСАВСКИ, СВЕТОЛАЗАРЕВСКИ И КОСОВСКИ 'РЕФЕРЕНДУМ' НАШЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ!!! И само тим 'референдумом' сачуваћемо и себе, и Србију и Свето Косово и Метохију.

И на самом крају око тога чије је Косово и Метохија не треба да се руководимо само 'референдумом' из 1389. г. јер 'референдум' са истим питањем је био расписан и 1999. г. Њега су својим крвљу исписали и својом жртвом потврдили Нови мученици косовски са Кошара, Паштрика и са свих косовскометохијских ратишта и стратишта. Тим 'референдумом' треба да се руководе и црквене и политичке вође Срба. И да не забораве УН 1244! Срби памтимо своје последње жртве јер само преко њих ћемо моћи да се сјединимо и са светим прецима нашим. Ово нека буде порука и патријарху и предсднику и свакоме од нас!

 Живи били браћо Срби, децо светосавска.

Последњи пут ажурирано ( субота, 06 март 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 13 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.