header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Очајни потези Атанасија Раките
Очајни потези Атанасија Раките Штампај Е-пошта
субота, 13 март 2021

 На адресу патријарха српског и канцеларије Светог архијерејског Синода претходних дана пристигло је неколико писама против епископа милешевског Атанасија Раките. Уз писма су послати и многи докази о многим стварима које чини овај Архијереј и његова свита "попова" који се понашају као лакалне кабадахије, а не као свештена лица.

Његова Светост и Господа владике, који су чланови Синода, препознали су проблем који је изазвао милешевски владика, те су га позвали на одговорност поводом низа притужби, како свештенства и монаштва, тако и верног народа. Синод је заседао у четвртак, 11. марта о.г. Шта се тачно догодило на седници Синода ми не знамо, али по повратку Атанасија Раките у Пријепоље, да се закључити да се нешто велико спрема. Увелико се прича да ће Пријепоље посетити Синодска комисија. Било како било, ми верни народ, спремни смо дочекати Синодску комисију, у духу хришћанске љубави и српског гостопримства и доставити им додатне доказе и информације о свему шта се збива у нашој епархији милешевској.

Од како је дошао из Београда, јавно и гласно оптужује митрополита дабробосанског господина Хризостома и епископа шумадијског господина Јована да су они главни кривци свих ових дешавања.

Оно што је још, на жалост, обележило претходне дане, јесте бојкот литургије коју служи овај владика и његов "поп" Игор Ерић који је познат по многим скандалима. Народ није желео да присуствују овој Служби Божијој, где је јавност имала прилику и да види на интернету. Ово је само почетак дешавања уколико се не склони овај алкохоличар из милешевске епархије.

Сазнавши да ће га народ бојкотовати у манастиру Милешева, Атанасије Ракита је почео да досађује господину Синиши Цвијетићу, начелнику ПУ Пријепоље, где тражи од њега полицијску пратњу уз лажи да ће га верни народ напасти, а врло лако може доћи и до физичког контакта, како он то рече. Господин Цвијетић, паметан и мудар човек, сагледавши праву слику и видевши о чему је заправо реч, господину владики није одобрио полицијску пратњу. И то га је додатно разљутило. И шта рећи, драги читаоци, народи Српски, о епископу који се боји свог верног народа и који тражи још полицијску пратњу. Шта речи о њему?!? Једино што је добио од верног народа јесте одговор на "помаже Бог" и тотално игнорисање.

Али то није све. Када је прошла та недеља служења већ од следећег дана, господин владика и његови службеници, телефоном са скривеног броја, на превару, позивају верни народ који је бојкотова службу, да их питају, због чега су то радили. Велика већина чим је чула ко позива са друге стране и о чему је реч одмах су прекинули везу и тиме још једном ставили до знања да са овим епископом не жели никакав вид ни комуникације ни сарадње. Врхунац безобразлука и ниског нивоа овог архијереја, јесте то, да упућује СМС поруке одређеним људима где их оптужује да раде увелико против њега. Ми ћемо само једну СМС поруку објавити у јавност, да свет види што пише један владика. Порука гласи овако:

"Чујем да и ви господине водите подмукли рат против мене, АФЕРИМ. Не заборавите ко вам је крштаво. Еп. Атанасије".

Ово је само почетак "побуне, буне на дахије" уколико Његова Светост патријарх српски и Господа Архијереји не почну решавање случаја Атанасија Раките са подручја милешевске епархије.

"Достојност у протекле четири године кроз његово чинодејствовање није потврђена, он не припада духовном простору милешевске епархије и ми тражимо да Ви као први међу једнакима, покренете питање одласка овог епископа из милешевске епархије", каже се у једном од писама које је упућено на адресу СА Синода.

 

В.Т. Пријепоље

Последњи пут ажурирано ( субота, 13 март 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 16 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.