header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Тако раде ревнитељи вере – клирик Грчке Цркве проклео коронаверце (видео) Штампај Е-пошта
понедељак, 22 март 2021

 „Ношењу маски од стране мирјана и клирика у светим храмовима за време богослужења и Свете Литургије због страха од преношења вируса и заразе – анатема!"

Протопрезвитер Ангелос Ангелопулос

+ + +

У текућем Великом посту, 21. марта 2021. године, клирик Грчке Цркве протопрезвитер Ангелос Ангелакопулос допунио је традиционални текст „Синодика“, који се чита у Недељу победе Православља – новим анатемама као одговор на богословске проблеме и изазове нашег времена.

Ова пракса није новина, јер је од давнина Синодик био прилагођаван локалним условима, нарочито променом имена краљева или особа које су одлучене од Цркве.

Неке од анатема које је изговорио протопрезвитер Ангелос понављање су анатема митрополита Пирејског Серафима (у међувремену и сам пао у јерес коронаверја овде: - нап. "Борба за веру"), које је он изговорио 2012. и наредних година, али међу њима је било и нових. Ево неких од њих:

„Јеретичким екуменистичким међурелигијским теоријама о томе да су јудаизам и ислам 'аврамистичке и монотеистичке религије'; о 'мирном суживоту религија'; о томе да је Коран 'свештен и свет', а џамије – 'благословена места у којима се поклања Богу'; о изградњи 'међурелигијских храмова' и о томе да су 'све религије исте и да се клањају једном Богу, да имају заједничке моралне вредности и да представљају различите, али законите путеве спасења“ – анатема!

- „Онима који речју или делом промовишу демонску сверелигију – анатема!

„Учесницима у неканонским међухришћанским и међурелигијским заједничким молитвама са јеретицима, расколницима и иноверцима – анатема!

- „Такозваном 'Томосу о аутокефалији' који је константинопољски патријарх дао расколничкој квази-цркви Украјине – анатема!

- „Расколничкој псеудо-цркви Украјине на челу с расколником и јеретиком лже-митрополитом кијевским и целе Украјине Епифанијем Думенком и свима који су са њим у општењу – анатема!

- „Јеретичком учењу о преношењу вируса и зарази људи услед учешћа у Светим Тајнама, првенствено у Тајни Причешћа Светим Телом и Крвљу Богочовека Христа путем једне свештене кашичице, а такође и преко антидора (нафоре), кољива, благословеног хлеба, свете воде, освештаног јелеја, свештених сасуда, целивања светих икона, светих моштију, руку свештеника и због окупљања у светим црквама великог броја људи - анатема!“.

- „Онима који укидају и мењају традиционални и многовековни начин Причешћивања једном кашичицом из страха од микроба и инфекција – анатема!

 - „Ношењу маски од стране мирјана и клирика у светим храмовима за време богослужења и Свете Литургије због страха од преношења вируса и заразе – анатема!“

(па сад – после овог, основаног, проклињања - нека виде коронаверци где су и где ће се наћи, ако се не покају и не престану са својим богохулним делима – нап. „Борба за веру“).

Пун чин анатемисања може се погледати на следећем видео запису:

      

 

Извор:  "Москва Трећи Рим"

Превод са руског и приређивање: "Борба за веру"

Последњи пут ажурирано ( уторак, 23 март 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 39 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.