header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Ексклузивно: писмо Синоду свештенства и верног народа епархије милешевске против Атанасија Раките
Ексклузивно: писмо Синоду свештенства и верног народа епархије милешевске против Атанасија Раките Штампај Е-пошта
уторак, 23 март 2021

 Сарадници „Борбе за веру“ из епархије милешевске јављају:

Дани управљања Атанасија Раките епархијом милешевском су одбројани, о чему сведочи и писмо дела свештенства, монаштва и верног народа у којем се износе његова безакоња и недолично понашање.

Раније смо писали и извештавали о неделима овог врсног теолога и епископа, таквих недела је много и премного почев од физичког напада на Епископа Филарета (због којег би да је било правде одговарао макар на црквеном суду), запошљавању своје невенчане супруге Александре и његов брата Зорана у епархију милешевску и дајући им енормно високе плате а да се исти притом не појављују у епархији уопште. Даље, пијано, конфузно, погубљено понашање овог епископа изазива саблазан не само међу народом него и међу свештенством које све више негодује и моли Бога да их спасе. Иначе, зарада на месечном нивоу његове невенчане супруге Александре је веровали или не 105.000 хиљаде динара или ти 897,43 евра. Плата њеног брата, а Атанасијевог шурака Зорана Јуришића је исто толика.

Горану Крстићу, свештенику и великом злу епархије милешевске плата је наравно такође иста. Свештенику Николи Перковићу такође службенику епархије плата је нешто мало мања и износи 85.000 динара или 726,49 евра плус плата као вероучитења и приходи из Саборне цркве у Пријепољу. Док је плата Атанасија Раките 140.000 хиљада динара или 1196,58 евра. Скоро као и председника Вучића!? Да сумирамо, месечни издаци епархије само на плате наведених су 540.000 динара или 4615,38 евра. 

То је само део онога што се дешава у нашој намученој епархији. Следи писмо у пдф-у које смо поменули на почетку, а биће објављена и друга писма која су стигла Синоду још за време патријарха Иринеја и сада, у време патријарха Порфирија, уколико патријарх Порфирије и Свети Синод не ураде нешто по питању срамоте СПЦ зване Атанасије Ракита.

 

ПИСМО ПАТРИЈАРХУ И СИНОДУ

(пдф)

 

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 24 март 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 50 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.