header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Старац Гаврило Ралетиначки: Кршење празника и поста скупо плаћено Штампај Е-пошта
петак, 26 март 2021

 У селу Остри један безаконик на Петровдан спустио се у свој бунар да га прочисти. Позвао и комшију да му са женом помогне извлачити чабар са блатом из бунара. Жени нареди да закоље ћурана и испече га за ручак, иако је тога дана Петровдан пао у петак и треба да се пости.

Док су они чистили бунар, њихов мали синчић од 5 година видео је како је мајка заклала ћурана  и кад је остао сам, он узме нож и њиме закоље свога братића у колевци, па отрчи и до бунара да се похвали мајци, како је заклао свог братића, онако како је она заклала ћурана. Жена испусти вретено са чабром пуним блата, који је почела са комшијом да извлачи и отрчи до куће да види шта је се то догодило. Тамо затекне дете заклано. Обузета бесом, она дохвати малог убицу, тресне га о земљу и убије, па потрчи кукајући до бунара. Али, тамо муж мртав у бунару. Кад је она испустила вретено са чабром пуним блата, чабар се свом тежином сручи на мужа и убије га. А она кад је видела мужа мртва оде те се обеси.

Тако за неколико минута погине цела породица.

Дај Боже да се ко од тога поучио да не ради празником и да не мрси на пост. Али, људи тврда срца и не осећају науку Божију како бије него пркосе Богу и даље, ал иће сваки платити свој дуг ма кад то било.

 

Из књиге „Схи-архимадрит Петар Денковачки, Пост, исповест и Причешће“.

Последњи пут ажурирано ( субота, 27 март 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 27 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.