header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Русија поставила Вашингтон на место поводом „премештања трупа уз границу са Украјином“ Штампај Е-пошта
уторак, 06 април 2021
         Званични Вашингтон је затражио од Москве да објасни своје војне „провокације“ на украјинској граници, рекао је портпарол Стејт департмана Нед Прајс на брифингу.

Нагласио је да Сједињене Државе поступке Русије, укључујући „гомилање снага у близини границе с Украјином“, сматрају ескалацијом.

Међутим, није одговорио на питање да ли Вашингтон види претњу у предислокацији снага суверене државе на сопственој територији.

Уместо тога је навео да су Бела кућа и Стејт департман јасно јасно ставили до знања „и украјинским партнерима и Русији да подржавамо Украјину суочена са застрашивањем и агресијом“.

Заменик руског министра иностраних послова, Сергеј Рјабков, одговорио је на наведене америчке оптужбе:

„Реализујемо на својој територији, наглашавам - на руској територији, мере које сматрамо неопходним. Америчке сигнале у потпуности игноришемо“.

Прајс се осврнуо на извештаје америчких медија да Русија „премешта трупе у Ростовској области која се граничи са Украјином“ и да за то користи војна возила „са скривеним регистарским ознакама“.

Портпарол Кремља, Дмитриј Песков, тим поводом је рекао. „Руска војска се креће по руској територији и у правцима у које сматра потребним. А и онако како сматра да је неопходно и најбоље за безбедност наше земље“.

 

Извор: "Факти"

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 06 април 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 7 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.