header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Италијански здравствени радници против обавезне вакцинације, за 21. април заказан велики протест
Италијански здравствени радници против обавезне вакцинације, за 21. април заказан велики протест Штампај Е-пошта
субота, 10 април 2021

 Затворена Фејсбук страница посвећена медицинском особљу које се противи вакцинацији, оформљена је 28. марта и већ сада броји 18.000 чланова, пише агенција Аги. Половина чланова се укључила у последњих седам дана, а број стално расте.

На Фејсбук страници лекари, медицинске сестре, психолози и техничко медицинско особље се узајамно саветују како, уз помоћ адвоката или позивањем на “савест”, заобићи закон који налаже медицинском особљу обавезну анти-ковид вакцинацију.

Полицију која испитује случај посебно узнемиравају, како пише агенција, предлози чланова да се масовним изостанком са посла, то јест из болничких одељења, власти принуде да одступе или промене одлуку о обавезној вакцинацији.

Организатори странице на коју приступ имају само чланови, планирају за 21. април велики протест у Риму под мотом “Само уједињени, побеђујемо”.

На другој друштвеној мрежи, Телеграм, само у северној аутономној покрајини Алто-Адиђе, учлањено је 8.000 медицинских радника који се не боре не за вакцинацију, већ против ње.

Италијанске власти су успеле да у више наврата, а задњи пут почетком фебруара, притиском на друштвене мреже, пре свега Фејсбук, уклоне странице и садржаје који пропагирају одбијање вакцинације, пренео је Танјуг.

Према италијанском закону, медицинско особље је обавезно да се вакцинише против ковида 19, а они који то одбију могу бити премештени на друге послове или добити отказ.

 

Извор: "Спутњик"

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 10 април 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 107 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.