header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Судски процес за подривање Путинове власти
Судски процес за подривање Путинове власти Штампај Е-пошта
уторак, 13 април 2021

 У Сибиру шестогодишњу девојчицу извели на суд због дуга умрле мајке

Коливански окружни суд (у хијерархијској структури окружни/градски суд стоји испод  регионалног суда) је данас поново одложио почетак разматрања захтева за наплату комуналног дуга шестогодишњој девојчици. Ипак, представници предузећа за градско грејање не намеравају да се одрекну својих захтева и објашњавају да одговорност лежи на оцу детета.

2016. године мајка, тада још сасвим мале девојчице, је умрла од компликација после прележаног грипа. Девојчица је постала законита наследница дела стана у једној двоспртаници радничког насеља.  Како је рекла Ана Понушкова за "РГ" ("Руска газета" - државно друштвено-политичко гласило које објављује све новоусвојене руске законе и правне акте државе) правни саветник предузећа "СибТЕК" ("Сибирска Топлотно-Енергетска Компанија"), од лица коме је предат захтев, плаћања за грејање с тим уделом који је наследила девојчица, престала су пристизати још два месеца пре смрти мајке. На данашњи дан тај дуг је прешао 24 хиљаде рубаља (око 260 евра).

Шестогодишња девојчица на суду

- Захтев је био предат на име претпостављеног наследника у име њеног законитог представника, - каже правник. Формулација по закону звучи управо тако. Четири су сувласника  стана: сама девојчица, њен ујак, деда и баба. Али како уплате од стране деде и ујака пристижу редовно то се удео детета, и њеног деде, не уплаћује. Тренутно месечна уплата треба да износи 416 рубаља и 33 копејке (око 4,5 евра) али за неколико година скупила се немала сума.

Заступник детета на суду је ујак девојчице и он није сагласан с тим да дете мора да плати рачуне и, још више, да буде окривљена на судском саслушању. За адвоката породица нема новца али породица својим силама покушава да докаже незакнитост захтева.

Русија је издвојила помоћ Венецуели у износу од 8,8 милијарди долара. Прерачунто у рубље то износи 3600 рубаља по сваком становнику Русије. На пример, ако имате четворочлану породицу то, захваљујући "великодушности" Владимира Путина и Игора Сечина, 14.400 рубаља одлази у државу где је у првих девет месеци 2020.г. инфлација превисила 1.400 % (према: tass.ru/ekonomika) и која никада неће вратити те дугове. Како раније нису вратиле ни Куба, Северна Кореја, Ирак, Сирија, Узбекистан и многе друге.

 

Подсећање:

4 греха тежа од смртних су:

1. "Хотимично убијство"

2. "Содомија"

3. "Вређање и угњетавање сиромаха, удовица и сирочади"

4. "Закидање најамничке плате"

Из: http://borbazaveru.info/content/view/13375/1/

 

Извор:  https://3rm.info/

Превео са руског за "Борбу за веру": Д.В.

Последњи пут ажурирано ( уторак, 13 април 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 30 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.